Dulcegării

Baclava cu portocale

decembrie 10, 2022

O stie toata lumea, e ultra cunoscuta, o mica vedete in ale dulciurilor. Varianta de casa, fara a fi atat de dulce, e o optiune rapida si usoara. Si pot gusta fara probleme si micutii.

Ingrediente:

  • un pachet de foi fine de placinta de la Linco (contin doar faina, apa, sare) 1an+
  • 400-450 gr nuca/fistic + 30-40 gr extra maruntite/rasnite
  • 100 gr unt topit
  • 450 ml suc de mere / portocale
  • 100 gr miere bio certificata (1an+)

Cum am procedat:

  • prima data, am pregatit siropul, punand pe foc sucul si mierea si am gatit la foc mic pana cand s-a ingrosat nitel, asemenea unui sirop; am dat deoparte
  • am uns fiecare cate 2 foi de placinta cu unt topit si am adaugat cate un strat de nuci deasupra
  • am adaugat pe una dintre laturi coada unei linguri lungi din lemn si am infasurat foile pe aceasta
  • am strans sulul dinspre unul dintre capete spre celalalt ca sa optin un mic acordeon, am scos de pe coada lingurii si am asezat in tava pregatita cu foaie de copt
  • am repetat acelasi lucru cu restul de foi
  • cu un cutit bine ascutit, am feliat sulurile de baclava
  • am copt baclavaua in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos, cca 25’, pana devine aurie deasupra
  • imediat ce am scos din cuptor, am turnat sosul deasupra si am lasat sa se raceasca direct in tava
  • am decorat cu nuca/fistic deasupra

Pofta buna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Corina martie 12, 2023 at 1:15 pm

    Ce recomandați în loc de unt in caz de APLV?

    • Reply Sorina martie 14, 2023 at 5:45 am

      Buna, margarina Alsan e cea mai curata si pe care eu o stiu, facuta din uleiuri presate la rece.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.