O stie toata lumea, e ultra cunoscuta, o mica vedete in ale dulciurilor. Varianta de casa, fara a fi atat de dulce, e o optiune rapida si usoara. Si pot gusta fara probleme si micutii.
Ingrediente:
- un pachet de foi fine de placinta de la Linco (contin doar faina, apa, sare) 1an+
- 400-450 gr nuca/fistic + 30-40 gr extra maruntite/rasnite
- 100 gr unt topit
- 450 ml suc de mere / portocale
- 100 gr miere bio certificata (1an+)
Cum am procedat:
- prima data, am pregatit siropul, punand pe foc sucul si mierea si am gatit la foc mic pana cand s-a ingrosat nitel, asemenea unui sirop; am dat deoparte
- am uns fiecare cate 2 foi de placinta cu unt topit si am adaugat cate un strat de nuci deasupra
- am adaugat pe una dintre laturi coada unei linguri lungi din lemn si am infasurat foile pe aceasta
- am strans sulul dinspre unul dintre capete spre celalalt ca sa optin un mic acordeon, am scos de pe coada lingurii si am asezat in tava pregatita cu foaie de copt
- am repetat acelasi lucru cu restul de foi
- cu un cutit bine ascutit, am feliat sulurile de baclava
- am copt baclavaua in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos, cca 25’, pana devine aurie deasupra
- imediat ce am scos din cuptor, am turnat sosul deasupra si am lasat sa se raceasca direct in tava
- am decorat cu nuca/fistic deasupra
Pofta buna!



2 Comments
Ce recomandați în loc de unt in caz de APLV?
Buna, margarina Alsan e cea mai curata si pe care eu o stiu, facuta din uleiuri presate la rece.