Miroase a lemn ars in satul nostru. Oamenii stau in case, se incalzesc, rad si se bucura caci, da, statul in casa presupune ca suntem mai mult impreuna. Afara e prea frig sa iesi, ba chiar ploua. Si niciodata nu e un moment mai bun de pregatit o tarta cu mere, nuci si scortisoara.
Ingrediente:
Blat
- 300 gr faina grau 650
- 100 gr unt sau margarina Alsan
- 2-3 lg apa rece (in fct de aluat)
Umplutura
- 4 mere medii
- 3 lg indulcitor (in fct de varsta, sirop de curmale, miere, dulcisor de la Sweeteria)
- 2 lgite scortisoara
- Cateva nuci tocate
- O mana de cirese deshidratate
- 1 lgita vanilie
- 1 +1 lg buna de faina de cocos
Cum am procedat:
- am pus toate ingredientele pentru blat in robot si am amestecat; bula formata am lasat-o la frigider peste noapte; altfel, minim 30’
- am intins aluatul sub forma unui cerc (aproximativ)
- am tocat merele cubulete l si le-am amestecat impreuna cu indulcitorul, nucile, ciresele, scortisoara si vanilia
- am presarat faina de cocos pe suprafata aluatului si am asezat merele deasupra, pastrand cca 2cm de margine libera
- am adaugat si deasupra umpluturii o lg de faina de cocos (are rolul de a absorbi lichidul de la mere)
- am inchis marginile deasupra umpluturii si am copt tarta la 180 gr, caldura sus-jos, cca 40-45’
Pofta buna!
No Comments