Dulcegării

Galette cu mere, nuci și scorțișoară

ianuarie 16, 2022

Miroase a lemn ars in satul nostru. Oamenii stau in case, se incalzesc, rad si se bucura caci, da, statul in casa presupune ca suntem mai mult impreuna. Afara e prea frig sa iesi, ba chiar ploua. Si niciodata nu e un moment mai bun de pregatit o tarta cu mere, nuci si scortisoara.

Ingrediente:

Blat

  • 300 gr faina grau 650
  • 100 gr unt sau margarina Alsan
  • 2-3 lg apa rece (in fct de aluat) 

Umplutura

  • 4 mere medii
  • 3 lg indulcitor (in fct de varsta, sirop de curmale, miere, dulcisor de la Sweeteria)
  • 2 lgite scortisoara
  • Cateva nuci tocate
  • O mana de cirese deshidratate
  • 1 lgita vanilie
  • 1 +1 lg buna de faina de cocos

Cum am procedat:

  • am pus toate ingredientele pentru blat in robot si am amestecat; bula formata am lasat-o la frigider peste noapte; altfel, minim 30’
  • am intins aluatul sub forma unui cerc (aproximativ)
  • am tocat merele cubulete l si le-am amestecat impreuna cu indulcitorul, nucile, ciresele, scortisoara si vanilia
  • am presarat faina de cocos pe suprafata aluatului si am asezat merele deasupra, pastrand cca 2cm de margine libera
  • am adaugat si deasupra umpluturii o lg de faina de cocos (are rolul de a absorbi lichidul de la mere)
  • am inchis marginile deasupra umpluturii si am copt tarta la 180 gr, caldura sus-jos, cca 40-45’

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.