Pufosenie pufoasa si plina de culoare, magie 😘, o painice ca va merge ca unsa la mic dejun, la pranz sau cina.
Ingrediente:
- 500 gr faina tip 650
- 350 gr lapte integral (lv sau lc) sau lapte vegetal
- 7 gr drojdie uscata BIO
- 1 lgita turmeric
- 3 lg ulei de rapita presat la rece
Cum am procedat:
- in vasul robotului, am amestecat faina cu drojdia si turmericul
- am adaugat laptele caldut si uleiul si am framantat pana cand aluatul s-a desprins de peretii vasului
- am lasat aluatul la dospit intr-un vas uns cu ulei, in loc caldut, pana cand isi dubleaza volumul
- dupa, am aseazat aluatul de paine in forma de copt si am lasat inca 30’ la o noua dospire
- am copt painea in cuptorul bine preincalzit la 200 gr timp de 20’, dupa care am scazut temperatura la 180 gr si am copt inca 20’
Pofta buna!
No Comments