Mara nu e fan pizza, dar e maaaaaare fan paste. Singura pizza pe care o agreeaza oarecum e pizza Margherita, doar aluat, suc de rosii, branza si busuioc. Nici pe aia cine stie ce. Mno, ca sa facem cu miam-miam, i-am pregatit o “pizza” Margherita, dar in stilul pe care l-ar manca ea, cel de briosa.
Ingrediente (cca 2-3 briose):
- 50 gr faina grau spelt 630 (sau grau 650/550)
- 1 ou
- 100 gr suc de rosii fara sare (am folosit pe cel la sticla din DM)
- 20 gr cascaval ras (am folosit emmental)
- 1 lgita ierburi uscate (oregano/busuioc)
- 2 frunze busuioc tocate
- 1 praf sare de mare (2 ani+)
- 1/2 lgita praf de copt BIO
- seminte de canepa pentru topping
Cum am procedat:
- cu un bol mic si o lingurita, am amestecat toate ingredientele
- am rasturnat amestecul in forma de copt, am adaugat semintele deasupra si am copt briosa Margherita style timp de 20’ in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos
- Mara a servit cu crema de branza de caju si castravete
Pofta buna!
No Comments