Patiserie

Brioșa Margherita

decembrie 30, 2021

Mara nu e fan pizza, dar e maaaaaare fan paste. Singura pizza pe care o agreeaza oarecum e pizza Margherita, doar aluat, suc de rosii, branza si busuioc. Nici pe aia cine stie ce. Mno, ca sa facem cu miam-miam, i-am pregatit o “pizza” Margherita, dar in stilul pe care l-ar manca ea, cel de briosa.

Ingrediente (cca 2-3 briose):

  • 50 gr faina grau spelt 630 (sau grau 650/550)
  • 1 ou
  • 100 gr suc de rosii fara sare (am folosit pe cel la sticla din DM)
  • 20 gr cascaval ras (am folosit emmental)
  • 1 lgita ierburi uscate (oregano/busuioc)
  • 2 frunze busuioc tocate
  • 1 praf sare de mare (2 ani+)
  • 1/2 lgita praf de copt BIO
  • seminte de canepa pentru topping

Cum am procedat:

  • cu un bol mic si o lingurita, am amestecat toate ingredientele
  • am rasturnat amestecul in forma de copt, am adaugat semintele deasupra si am copt briosa Margherita style timp de 20’ in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos
  • Mara a servit cu crema de branza de caju si castravete

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.