S-a cerut papanasi, dar si “ciocolata”. La alegerea formelor, am oscilat intre ursuleti si donuts, asa ca le-am pregatit in ambele forme. Ca sa fie😀…
Ingrediente:
- 200 gr branza ricotta
- 2 oua
- 3 lg sanatoase de iaurt grecesc
- 50 gr unt topit
- 3 lg sanatoase de gris din grau dur
- 2 lg la fel de sanatoase 😃 de pudra de roscove
- 1 vf de lgita de vanilie pudra
- 1/2 lgita coaja de portocala BIO
- 2 lg sirop de curmale
Cum am procedat:
- am amestecat / mixat toate ingredientele in vasul robotului pentru a le omogeniza
- am turnat aluatul in formele de cuptor (am folosit forme de silicon BPA free) si le-am copt timp de 45-50’ in cuptorul preincalzit la 180 gr
- dupa coacere, am lasat “papanasii” sa se raceasca in forme, inainte de a-i scoate
Noi am servit papanasii la mic dejun alaturi de fructe, dar merg si ca #pachetelcusufletel in ghiozdanele micute si dragalase.
Pofta buna!

No Comments