Ne place zeama fara doar si poate, iar dupa o zi lunga si obositoare parca e fix ceea ce trebuie. Imi era pofta de o ciorba cu mult usturoi, amintind de ciorba radauteana sau cea de burta, dar fara carne, asa ca…a aparut domnia sa, ciorba aita cu dovlecel.
Ingrediente:
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi medii
- 1/2 ardei gras
- 1 bucatica telina
- 1 bucatica pastarnac
- 2 dovlecei potriviti
- 3 cartofi mari
- 2 lg ulei de masline presat la rece
- 1 ou
- 4 lg pline de smantana
- 5-6 catei usturoi (sau dupa gust)
- zeama de la o lamaie
- patrunjel proaspat tocat
Cum am procedat:
- cu ajutorul unui chopper am maruntit ceapa, morcovul, ardeiul, telina si pastarnacul
- am inabusit legumele in putina apa si ulei cateva minute
- dupa, am adaugat apa (cca 3l) si am lasat 10-12’ sa fiarba incet
- am taiat cubulete cartofii curatati si i-am pus la fiert in oala, iar dupa cca 10’, am adaugat si dovlecelul cubulete
- odata fierte legume, am batut oul si l-am amestecat impreuna cu smantana, usturoiul ras, am pus supa fierbinte peste amestec pentru a tempera smantana si am turnat amestecul in ciorba
- am mai lasat ciorba cateva minute pe foc pentru a da in vreo doua clocote si, la final, am adaugat zeama de lamaie
- am servit cu patrunjel proaspat tocat, iar sotul a adaugat si putin otet in farfurie…ciorba de burta, zice el…🙈
Pofta buna!
No Comments