Legume și leguminoase Supe și ciorbe

Ciorbă aită cu dovlecel

septembrie 3, 2020

Ne place zeama fara doar si poate, iar dupa o zi lunga si obositoare parca e fix ceea ce trebuie. Imi era pofta de o ciorba cu mult usturoi, amintind de ciorba radauteana sau cea de burta, dar fara carne, asa ca…a aparut domnia sa, ciorba aita cu dovlecel.

Ingrediente:

  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi medii
  • 1/2 ardei gras
  • 1 bucatica telina
  • 1 bucatica pastarnac
  • 2 dovlecei potriviti
  • 3 cartofi mari
  • 2 lg ulei de masline presat la rece
  • 1 ou
  • 4 lg pline de smantana
  • 5-6 catei usturoi (sau dupa gust)
  • zeama de la o lamaie
  • patrunjel proaspat tocat

Cum am procedat:

  • cu ajutorul unui chopper am maruntit ceapa, morcovul, ardeiul, telina si pastarnacul
  • am inabusit legumele in putina apa si ulei cateva minute
  • dupa, am adaugat apa (cca 3l) si am lasat 10-12’ sa fiarba incet
  • am taiat cubulete cartofii curatati si i-am pus la fiert in oala, iar dupa cca 10’, am adaugat si dovlecelul cubulete
  • odata fierte legume, am batut oul si l-am amestecat impreuna cu smantana, usturoiul ras, am pus supa fierbinte peste amestec pentru a tempera smantana si am turnat amestecul in ciorba
  • am mai lasat ciorba cateva minute pe foc pentru a da in vreo doua clocote si, la final, am adaugat zeama de lamaie
  • am servit cu patrunjel proaspat tocat, iar sotul a adaugat si putin otet in farfurie…ciorba de burta, zice el…🙈

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.