Fasole batuta?! Ce o fi facut fasolea asta ca sa merite batuta? Eu nu pot intelege 😂😂…Mai in gluma, mai in serios, asta cu bataia suna ciudat in vocabularul meu, dar eu asa ii stiu numele din copilarie cand mama pregatea fasolea in acest mod.
Astazi, nu o mai “bat”, dar o pasez bine cu noua tehnologie. Pare mai bland pasat decat batut, nu? 🙈 Daca ii zic Marei fasole batuta, nu intelege si ma intreaba ori “da, di shi” ori “ce e asta?”. E moldoveanca 🙈. Stie si de “oleaca”, si de “nitel”, si de “shi aia”, si de “shi ailalta”. 🙈
Ingrediente:
- 1 pahar de 125 ml cu fasole
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2 ardei grasi rosii
- 1 lingura de suc de rosii fara sare
- 3 catei de usturoi
- condimente: cimbru, turmeric, boia dulce, 5 boabe de piper, 1 foaie de dafin
- 1 lingura de ulei vegetal extravirgin presat la rece
Cum am procedat:
- am hidratat fasolea peste noapte in apa, am spalat-o si pus-o la fiert
- am schimbat apa de trei ori, punand de fiecare data apa calda, nu rece
- in ultima apa, am adaugat morcovul, 1/2 ceapa, foaia de dafin si boabele de piper
- in acest timp, am copt cei doi ardei, apoi le-am scos coaja
- dupa ce a fiert fasolea, am scurs-o, am scos foaia de dafin si piperul si am pasat impreuna cu morcovul, usturoiul, uleiul si unul dintre ardei
- intr-o tigaie, fara ulei sau grasime animala, am adaugat cel de-al doilea ardei copt tocat marunt, restul de ceapa tocata, sucul de rosii, cimbrul, turmericul si boiaua dulce
- am gatit sosul in tigaia acoperita cu capac pana cand a ramas fara lichid
- am servit fasolica alaturi de sosul de ardei pe paine prajita
2 Comments
Ce fel de fasole recomanzi ? Alba, pestrita…?
Pentru aceasta reteta? Fasole alba.