Legume și leguminoase

Bețișoare din legume coapte

octombrie 20, 2022

Pe repede-nainte, 2 pastarnaci si 2 morcovi. Cina ideala a Marei. Sau pranzul. Sau gustare. Sau orice. Carne sa nu fie…la rugamintile noastre, mananca si putina carne in ultima vreme, dar, invariabil, orice masa incepe cu ”mie nu imi place carnea”. 😄

Ingrediente:

  • 2 morcovu medii
  • 2 pastarnaci medii
  • 1 lgita zeama de lamaie
  • 1 lg suc de mere
  • condimente: oregano, cimbru, putina sare (2ani+), pudra de usturoi
  • 1 lg parmezan
  • 2 lg malai

Cum am procedat:

  • am preincalzit cuptorul la 230 gr, caldura sus-jos
  • am curatat si taiat legumele betisoare
  • am pregatit un sos din zeama de lamaie, sucul de mere, condimente si am uns bine legumele cu el
  • am adaugat pamezanul amestecat cu malaiul peste ei si am acoperit bine, direct in tava, pe foaia de copt
  • am copt timp de 20’
  • am servit cu sos de iaurt cu usturoi si salata

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.