Azi, duminica, zi de umblat brambura. Ne-au umblat picioarele atata, incat la 8 seara, pe copila a furat-o somnul. A fost o zi atat de intensa, incat abia a reusit sa manance si sa faca baia de seara. Iar spun povesti si vorbesc doar pe langa subiect…In fine, pentru drumetia asta, nevoie de o gustare potrivita, pe langa niste fructe: fursecuri cu mere si nuci.
Ingrediente:
- 350 gr faina tip 650
- 120 gr unt moale
- 2 lg ulei presat la rece (eu am folosit de rapita)
- 2 oua
- 2 lg miere bio certificata (1an+)
- 2 lgite praf de copt BIO
- 1 lgita coaja de portocala BIO
- 1 lgita vanilie pudra
- 1/2 lgita scortisoara Ceylon
- 3 mere potrivite
- o mana buna de nuci hidratate
Cum am procedat:
- am uscat nucile in tigaie si le-am tocat grosier cu un cutit (pentru copilasii mici se toaca foarte marunt)
- am amestecat cu un robot toate ingredientele, exceptie merele si nucile
- dupa ce aluatul a fost gata, am curatat merele de coaja si seminte si le-am taiat cubulete mici
- am adaugat in aluat merele si nucile si am framantat aluatul cu mainile
- am luat bucati de aluat si am format bile (NU aplatizati) – am obtinut 22 bile
- am asezat bilele in tava de cuptor si le-am copt 20’ la 185 gr, caldura jos
- cat au fost calde, le-am pudrat cu faina de cocos
Pofta buna!
3 Comments
Bună! Spune-mi, te rog, ce pudră de vanilie ai folosit și de unde ai luat-o.
Buna, vanilie de la Rapunzel, am cumparat-o de pe Amazon.
Mi-a iesit un aluat foarte lipicios, nu putea fi modelat cu mâna. Mi-a scapat un pic mai mult ulei (cocos,asta aveam in casa). Sa vad ce-o iesi cand ii scot. S-au aplatizat destul de mult. 😂