Legume și leguminoase

Tocana de linte Alba-ca-Zapada

august 23, 2020

Copilul a facut ochii mari cand a vazut-o si i-am spus ca avem tocanita la cina. Culoarea alba? Huuuuuuh, s-a gadit cateva clipe, a dat ochii peste cap si a venit si ideea pretioasa, cum spune ea: e tocanita Alba-ca-Zapada! 😁

Alba-ca-Zapada, ne-Alba-ca-Zapada, am mancat toti trei. Fu bun, ne-am potolit pofta de linte, acum ne putem culca linistiti. 😀😀

Ingrediente:

  • 1/2 ceapa medie
  • 1 morcov mic
  • 1 catel usturoi
  • 1 dovlecel 
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 150 gr linte rosie hidratata (cca 2h in apa) 
  • 200 gr lapte de cocos
  • 200 gr apa
  • 1 praf de sare (2a+)
  • 2 lg ulei de masline presat la rece
  • Patrunjel si zeama de lamaie pentru servit

Cum am procedat:

  • am tocat ceapa, morcovul si usturoiul cu ajutorul unui chopper le-am inabusit in apa si ulei
  • am adaugat laptele de cocos, apa, lintea, sarea si am gatit pana cand lintea se umfla, cca 14-15’
  • am adaugat dovlecelul taiat cuburi si ardeiul taiat fasii subtiri si am continuat sa gatesc pana cand tocana incepe sa se ingroase si legumele se inmoaie
  • am servit cu patrunjel proaspat tocat si zeama de lamaie adaugata la final

*laptele de cocos se poate inlocui cu lapte animal, in cazul in care gustul de cocos nu va place sau nu exista aplv

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.