Copilul a facut ochii mari cand a vazut-o si i-am spus ca avem tocanita la cina. Culoarea alba? Huuuuuuh, s-a gadit cateva clipe, a dat ochii peste cap si a venit si ideea pretioasa, cum spune ea: e tocanita Alba-ca-Zapada! 😁
Alba-ca-Zapada, ne-Alba-ca-Zapada, am mancat toti trei. Fu bun, ne-am potolit pofta de linte, acum ne putem culca linistiti. 😀😀
Ingrediente:
- 1/2 ceapa medie
- 1 morcov mic
- 1 catel usturoi
- 1 dovlecel
- 1/2 ardei gras rosu
- 150 gr linte rosie hidratata (cca 2h in apa)
- 200 gr lapte de cocos
- 200 gr apa
- 1 praf de sare (2a+)
- 2 lg ulei de masline presat la rece
- Patrunjel si zeama de lamaie pentru servit
Cum am procedat:
- am tocat ceapa, morcovul si usturoiul cu ajutorul unui chopper le-am inabusit in apa si ulei
- am adaugat laptele de cocos, apa, lintea, sarea si am gatit pana cand lintea se umfla, cca 14-15’
- am adaugat dovlecelul taiat cuburi si ardeiul taiat fasii subtiri si am continuat sa gatesc pana cand tocana incepe sa se ingroase si legumele se inmoaie
- am servit cu patrunjel proaspat tocat si zeama de lamaie adaugata la final
*laptele de cocos se poate inlocui cu lapte animal, in cazul in care gustul de cocos nu va place sau nu exista aplv
Pofta buna!
No Comments