Legume și leguminoase

Tocanita de galbiori cu smantana

august 18, 2020

Weekendul acesta am gasit galbiori si repede am luat o cutie de pe raft, de frica sa nu mi-o ia altcineva 😄. Asa imi plac, vaaa! Imi era si mila sa ii mananc sau sa ii gatesc in ceva ce nu ar fi iesit bun. Nu cred ca exista sa se transforme in ceva ce nu e bun, dar doar ideea asta ma inspaimanta. 😀

Asa caaaaa, i-am transformat in cea mai sigura si cea mai fara batai de cap mancare: tocanita de galbiori cu smantana.

Ingrediente:

  • 500 gr galbiori bine spalati/curatati
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei usturoi
  • 1/3 ardei gras verde
  • 2 rosii medii potrivite
  • 3 lg mari de smantana grasa
  • 1 vf lgita nucsoara
  • 50 gr unt

Cum am procedat:

  • cu ajutorul unui chopper, am tocat marunt/fin ceapa si usturoiul si le-am inabusit in apa si unt pana cand se inmoaie
  • am adaugat ardeiul taiat fasii si nucsoara si am gatit inca vreo cateva minute sa se inmoaie si ardeiul
  • am invitat pe mariile lor galbiorii in tigaie (pe cei mari taiati cuburi) si am acoperit cu un capac, amestecand din cand in cand, la foc mediu; nu am adaugat apa, ciupercile lasand suficienta apa
  • intre timp, am dat rosiile pe razatoare si le-am aruncat frumusel si pe dansele in tigaia clocotita, lasandu-le singurele sa se cunoasca
  • dupa, am lasat focul la minim si am adaugat smantana, am omogenizat si am oprit aragazul
  • eu am servit cu mamaliguta, iar domnisoara, nu se dezice, cu niste paste, alese si acelea tot de dansa

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.