Nu mi-s ardeleanca, dar imi place mancarea din zona aceea…si aia din zona Bucovinei, si cea din zona Moldovei, din zona dobrogeana…nu toata odata…nu ma intelegeti gresit! 🙂 Ciorba aceasta de pastai verzi cu smantana e atat de buna, o ciorba/supa de vara, fix ce ne dorim de la o masa atunci cand e cald afara. Merge perfect calda sau rece, noi am servit-o cu o salata de ceapa.
Ingrediente:
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi potriviti
- 1 ardei gras rosu
- 3 graunti de usturoi
- 2 cartofi albi potriviti
- 500 gr pastai verzi
- 300 gr rosii fara coaja
- 3 lg ulei de masline presat la rece
- 200 gr smantana grasa
- 2-3 lg zeama de lamaie
- 1000ml apa
- 1/2 legatura patrunjel
- 1/2 legatura marar
Cum am procedat:
- am pus intr-un chopper ceapa taiata in patru, morcovul rondele, usturoiul, ardeiul gras si cartofii cuburi si am maruntit
- am inabusit legumele in ulei si putina apa pana cand legumele se inmoaie
- am adaugat pastaile si apa si am gatit cca 30′, pana cand pastaile devin moi
- am adaugat rosiile tocate si am mai gatit cateva minute, dupa care am luat 2-3 polonice de supa si le-am amestecat impreuna cu smantana diluata cu zeama de lamaie
- am turnat amestecul peste ciorba si am omogenizat, dupa care am oprit focul aragazului
- am adaugat verdeata la final
Pofta buna!
No Comments