Legume și leguminoase Supe și ciorbe

Ciorba/supa ardeleneasca din pastai verzi cu smantana

iulie 29, 2020

Nu mi-s ardeleanca, dar imi place mancarea din zona aceea…si aia din zona Bucovinei, si cea din zona Moldovei, din zona dobrogeana…nu toata odata…nu ma intelegeti gresit! 🙂 Ciorba aceasta de pastai verzi cu smantana e atat de buna, o ciorba/supa de vara, fix ce ne dorim de la o masa atunci cand e cald afara. Merge perfect calda sau rece, noi am servit-o cu o salata de ceapa.

Ingrediente:

  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 graunti de usturoi
  • 2 cartofi albi potriviti
  • 500 gr pastai verzi
  • 300 gr rosii fara coaja
  • 3 lg ulei de masline presat la rece
  • 200 gr smantana grasa
  • 2-3 lg zeama de lamaie
  • 1000ml apa
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 legatura marar

Cum am procedat:

  • am pus intr-un chopper ceapa taiata in patru, morcovul rondele, usturoiul, ardeiul gras si cartofii cuburi si am maruntit
  • am inabusit legumele in ulei si putina apa pana cand legumele se inmoaie
  • am adaugat pastaile si apa si am gatit cca 30′, pana cand pastaile devin moi
  • am adaugat rosiile tocate si am mai gatit cateva minute, dupa care am luat 2-3 polonice de supa si le-am amestecat impreuna cu smantana diluata cu zeama de lamaie
  • am turnat amestecul peste ciorba si am omogenizat, dupa care am oprit focul aragazului
  • am adaugat verdeata la final

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.