Desi suntem in vacanta…in spatele casei 😁😁…biscuiti se mai cer. Mai sare pe trambulina, mai un biscuite, mai un furtun cu apa, mai un biscuite. Si uite asa trec zilele frumoase de vacanta anul acesta. 🙈
E a doua oara cand ii pregatesc amintindu-mi ca data trecuta s-au devorat minunatii, nu s-au mancat. Ne-am cam certat de la ei si acum, dar nu e bai, am dublat cantitatile si am congelat o parte. 😍
Ingrediente:
- 160 gr faina tip 650
- 1.5 lgita amidon porumb nemodificat genetic (pentru fragezime)
- 85 gr unt rece ras
- 2-3 lg apa rece in fct de compozitie
- 150 gr cheddar ras
- 1 lingurita cimbru uscat
- 2 linguri fulgi de ceapa
Cum am procedat:
- prima data, am amestecat faina cu amidonul, cimbrul si fulgii
- am adaugat cheddarul ras si am amestecat, obtinand un aluat nisipos umed
- am adaugat apa si untul ras si am framantat aluatul pana la omogenizare
- am intins o foaie subtire cam de 0.5cm grosime si am decupat biscuitii pe care i- am bagat in congelator 45’ dupa care i-am copt 20’ la 175 grade, in cuptorul preincalzit.
*etapa celor 45’ poate fi sarita daca va grabiti, doar ca biscuiteii vor avea o textura putin diferita, mai putin crocanti, dar suficient.
In cazul in care sariti etapa, manevrati rapid untul pentru ca se inmoaie si biscuiteii vor fi dificil de manevrat, fiind foarte moi.
Pofta buna!
No Comments