Legume și leguminoase

Couscous binedispus cu champignon si rosii uscate

august 11, 2020

De cand cu reintoarcerea in campul muncii, preparatele rapide s-au inmultit! Avem un intreg arsenal de #paparapid de grup (adica preparate care sunt gata in 15’), dar parca tot insuficiente sunt!😀 Asa ca, vom creste doza pentru a obtine efectul dorit: mai mult timp petrecut alaturi de cei dragi si totusi cu burtici pline si fericite!

Avem niste couscous, niste ciuperci si multa voie buna! Soo, couscous ciupercos binedispus sa fie!😂

Ingrediente:

  • 200 gr ciuperci champignon brune
  • 1 – 2 catei de usturoi
  • 1-2 lg ulei de masline extravirgin
  • cateva rosii uscate – in functie de gustul fiecaruia. Eu am rosii uscate in ulei de masline cu diverse ierburi. Deliciosenie! De la Pravalia Noastra.
  • optional: un praf de sare (2+)
  • optional: parmezan animal sau vegetal, ras deasupra. Sau fulgi de drojdie inactiva

Cum am procedat:

  • incep cu couscous-ul, care necesita 5 minute de hidratare. Vorbesc aici despre couscous-ul din grau, nu de pastele tip couscous, care necesita fierbere. Acesta se va prepara de regula, conform instructiunilor de pe ambalaj si anume se lasa la hidratat in apa adusa la punctul de firbere.
  • am tras ciupercutele (spalate bine, anterior) intr-o tigaie, folosind 1-2 lg ulei de masline si 1 lg apa. Ele oricum vor lasa apa in timpul prepararii, asa ca stati linistite ca nu se ajunge la prajire, chiar daca renuntati la apa. Asta, daca nu uitati de ele pe foc🙈, apa ajungand astfel sa se evapore si prepartul sa se “prajeasca”. Am adaugat usturoilul intreg si zdrobit (eu il scot afara la final) si am continuat gatirea timp de 10’.
  • odata gatite ciupercile, am adaugat couscous-ul si am amestecat usor. Tot la sfarsit, am adaugat si rosiile uscate si maruntite. Se serveste cu parmezan animal sau vegetal presarat deasupra si cu o mana zdravana de patrunjel proaspat! Yum!😋

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.