Legume și leguminoase

Pateu de linte roșie

ianuarie 20, 2018

Pateurile sunt niste preparate usor de pregatit, hranitoare si un grad mare de papabilitate🙈. Totul este sa le dam o sansa! Iar in diversificare, facem asta! Cu drag mult❤️

Ingrediente:

  • 150 gr linte rosie
  • 1 morcov mediu
  • 1 ceapa mica
  • 2 lg ulei presat la rece din floarea soarelui (floare + hribi de la Somcuta Mare am folosit eu)
  • 1 fir ceapa verde/cateva fire cepsoara
  • un varf de cutit de turmeric
  • seminte floare/dovleac sau seminte susan negru

Cum am procedat:

  • am hidratat lintea (min 2 ore), apoi am aruncat apa in care am hidratat-o, am spalat bine lintea si am pus-o la fiert, impreuna cu un morcov si o ceapa mica (intreaga, pentru a o putea scoate ulterior)
  • odata fiarta lintea, am pus-o la scurs intr-o sita. Am pastrat morcovul iar ceapa am inlaturat-o din ecuatie, din acest moment
  • intr-un tocator am pus lintea scursa, morcovul, uleiul, ceapa verde. Le-am amestecat bine pana am obtinut o pasta fina. Am adaugat turmericul si am presarat niste seminte
  • am servit pateul alaturi de niste batoane coapte de dovlecel
  • de asemenea, merge perfect alaturi de crackersii mybabyfood. Reteta, aici.

📌 Pentru micii fani de linte, mai puteti incerca mancarica de linte rosie sau supele crema de linte rosie sau linte neagra.

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.