E deja foarte cald afara si salatele sunt printre preferatele noastre acum. Ba cu vinete, ba cu dovlecei, mai un avocado, o salsa…uite asa ne racorim la cina in serile toride de vara. Caci, daaaaa, e vara si in ploiosul si frigurosul Luxembourg! 😀
Ingrediente:
- 1 ceapa marisoara
- 2 dovlecei mari
- 5 lg ulei de masline presat la rece (1+4)
- 200-250 gr iaurt grecesc
- 2 catei usturoi (in fct de gust)
- 1/2 legatura marar
- zeama de la jumatate de lamaie
- 1 rosie carnoasa fara partea cu seminte
- un praf de sare (2a+) – fetita mea are 3 ani jumatate 😁
Cum am procedat:
- in chopper, am tocat ceapa pe care am pus-o la inabusit in cateva lg de apa si o lg de ulei de masline
- am taiat dovleceii cuburi mici si i-am adaugat si pe ei peste ceapa, dupa care am gatit totul la foc mic pana cand dovleceii se inmoaie si raman fara lichid
- intre timp, am pus in chopper usturoiul, cele 4 linguri de ulei, sarea, zeama de lamaie, mararul, 3/4 din cantitatea de iaurt si am pasat
- am amestecat dovleceii cu sosul si rosia tocata, iar, in fct de cat de mari sunt dovleceii, restul de iaurt se poate sau nu adauga; eu am avut niste dovlecei foarte mari, asa ca am fost nevoita sa adaug si restul de iaurt
- am servit cu paine prajita si rosii coapte si parfumate
Pofta buna!
No Comments