Vara, soare, mare, vacanta…visez cu ochii deschisi, asteptand vacanta si caldura! Vacanta si Grecia sunt cuvinte sinonime, iar pentru mine e unul din locurile in care m-as intoarce cu drag!
De fapt, Skordalia este un fel de mancare ce acompaniaza pestele, dar eu l-am combinat cu branza, astfel incat l-am transformat intr-un fel principal, in cazul nostru, cina. In plus, am reciclat niste paine mai veche, pentru ca, da, nimic nu se arunca. Asa am invatat de la parinti. 🤗
Ingrediente:
- 4 felii de paine mari (eu am folosit paine de casa)
- 2 catei mari de usturoi (in functie de gusturi, mai mult sau mai putin)
- 4-5 nuci hidratate
- cateva masline verzi BIO
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin + extrape pentru servit
- 2 linguri sanatoase cu branza de capra
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingurita seminte de canepa pentru servit
Cum am procedat:
- am pus painea in apa si am lasat-o cat sa se inmoaie
- dupa, am scurs-o bine si am pus-o in vasul unui chopper impreuna cu toate celelalte ingrediente si am pasat pana am obtinut o textura cremoasa, fina
- am servit cu extra ulei de masline si seminte de canepa
- in cazul in care nu adaugati branza, o puteti servi ca garnitura langa peste sau alt tip de carne, cu legume la cuptor, etc
- exista si varianta cu cartofi, o vom incerca si pe aceasta curand
Pofta buna!
No Comments