Covrigei, biscuiti sau ce or fi ei…aduceam cate o valiza de acasa cand mergeam in concediu in Romania. Si pufuleti…dar pe aia nu stiu sa ii fac, nici nu am incercat si nici nu o sa incerc…glumesc, pufuletii nu se prea pot reproduce si nici nu au beneficii, plus ca au multa sare…beah!
Ma tot gandesc la ei de multa vreme…oare cum se fac, e greu…?! Dar cu poftele nu te pui, asa ca…asa ca, am facut si toortitzii! Cel mai fericit va fi sotul, copilul nu stie ce sunt, pentru ea vor fi niste biscuitei, alti biscuitei. 😛
Ingrediente:
- 250 gr faina tip 650
- 55 gr unt rece ras
- 80 ml lapte + 1/2 lg in fct de textura
- 50 gr parmezan ras
- seminte de mac
Cum am procedat:
- prima data am preincalzit cuptorul la 190 grade
- am amestecat faina cu parmezanul si cu untul si am obtinut un aluat nisipos
- am adaugat laptele putin cate putin pana cand am obtinut o bula modelabila
- am asezat aluatul intre doua foi de copt si, cu sucitorul, am intins o foaie foarte subtire, cat mai subtire posibil, cca 0.3cm
- am transferat foaia de copt cu tot cu aluat in tava de cuptor si am decupat direct in tava cu o forma rotunda (cercul mai mare)
- centrul l-am decupat cu varful de la un pos sau puteti folosi un capac de plastic mic de la sticlele tip pet
- am uns cu putin lapte si am adaugat deasupra semintele de mac pe care le-am presat usor cu varfurile degetelor
- am copt in cuptorul preincalzit bine, timp de 25′, caldura sus-jos; in functie de cuptor, poate timpul poate varia cu 1-2′ mai mult sau mai putin
- cu aluatul scos dupa decupare, am repetat actiunea de intins/decupat/copt
- restul de aluat se poate congela fara probleme
Pofta buna!
3 Comments
Putem înlocui parmezanul cu cașcaval sau alt tip de brânză? Mulțumesc
Buna, cred ca da, alt cascaval tare.
Da, un cascaval tare.