Ieri, m-a etichetat Roxana la o reteta, ei si ce crezi? Era genul meu de reteta, din aia care e gata in 5’ cu tot cu copt…siiiiiiiiiii, mananci pana pocnesti!
Monkey bread cu banana.
Ingrediente: (1 portie)
- 1/2 banana pasata cu furculita
- 2 lg faina de migdale (sau alta faina)
- 2 lg faina grau spelt 630/650 (sau alta faina)
- 1 lgita ulei de cocos lichid
- 1 lgita praf de copt BIO
- 1-2 lg lapte de cocos, in fct de textura
- topping: 2 lgite pudra de roscove, 1 vf lgita scortisoara Ceylon, 1 vf lgita vanilie pudra
- sirop: 2 lg lapte de cocos, 2 lg crema de cocos (partea solida de la o conserva de cocos tinuta la rece sau smantana in caz de non-aplv), 2 lg sirop de curmale
Cum am procedat:
- am amestecat banana pasata cu uleiul, fainurile, praful de copt; am adaugat o lg de lapte si am framantat un aluat nelipicios
- am impartit aluatul in 8 portii pe care le-am rotunjit
- am trecut fiecare bila prin amestecul de roscova, scortisoara si vanilie si le-am asezat intr-un castronel
- am turnat deasupra bilelor amestecul din lapte de cocos, crema de cocos si sirop de curmale si am copt minunatia timp de 90 secunde in cuptorul cu microunde la putere maxima (al meu are 800w)
Pofta buna!
No Comments