A fost o cina tare buna, chiar nu ma astept prea des ca din graul integral sa obtin preparate delicioase, drept pentru care…bietul de el, se regaseste rarut in alimentatia noastra. Pentru mine, graul e dulce, dar am descoperit ca poate fi si ”sarat” si e la fel de bun.
Ingrediente:
- 4 lg grau hidratat in apa (eu am hidratat de dimineata pana seara)
- 2 lg ulei de masline
- 5-6 ciuperci uscate
- 1 lgita ierburi italiene
- 1 ceapa esalot
- 2 catei usturoi
- 30 gr leurda congelata
- 2 lg pasata de rosii
- Seminte de canepa
Cum am procedat:
- am inabusit ceapa si usturoiul in apa si ulei
- am hidratat si spalat graul si l-am adaugat peste ceapa, acoperindu-l cu apa (doar cat sa il cuprinda, se mai cate putina apa pe timpul gatirii, daca si cand e necesar)
- am adaugat ciupercile uscate si condimentele si am lasat sa se gateasca la foc mediu, amestecand din cand in cand
- aproape de momentul cand e bine fiert bobul, am adaugat pasata de rosii si leurda congelata si am mai gatit cateva minute, sa scada lichidul
- am servit cu seminte de canepa.
Puteti inlocui graul cu o alta cereala sau pseudocereala integrala, la alegere.
Pofta buna!
2 Comments
Buna!
Eu am leurda proaspata. Cam ce cantitate ar trebui sa pun? Si cum procedez cu ea, o oparesc inainte?
Multumesc!
Buna, puteti pune dupa gust, mai mult, la fel sau mai putin. Nu o opariti, o puneti cruda si tocata.