Cereale, pseudocereale și derivate

Paste alla puttanesca

iulie 18, 2020

Cele mai bune paste sunt cele simple. Ca si pizza. Cu cat mai simpla, cu atat mai gustoasa este. Desi, in varianta originala, sosul acesta delicios e unul iute, avand ardei iute in compozitie, nici varianta fara el nu e rea. Chiar deloc.

Ingrediente:

  • 1 graunte de usturoi ras
  • 20 gr ulei de masline presat la rece
  • 250 gr rosii rase
  • 10 masline kalamata desarate
  • cateva capere
  • 3 role paste (am folosit tagliatelle)
  • seminte de canepa si busuioc pentru servit

Cum am procedat:

  • am pus pastele la fiert conform indicatiilor de pe pachet
  • intr-o tigaie, separat, am pus usturoiul, uleiul, rosiile si putina apa si am gatit sosul la foc mediu, sub capac, amestecand din cand in cand, pana cand apa scade si sosul se ingroasa
  • spre final, am adaugat maslinele taiate in jumatati, fara samburi, si caperele si am gatit inca 5’
  • am scurs pastele de apa, le-am clatit si le-am amestecat impreuna cu sosul
  • am servit cu seminte de canepa si busuioc proaspat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.