Cele mai bune paste sunt cele simple. Ca si pizza. Cu cat mai simpla, cu atat mai gustoasa este. Desi, in varianta originala, sosul acesta delicios e unul iute, avand ardei iute in compozitie, nici varianta fara el nu e rea. Chiar deloc.
Ingrediente:
- 1 graunte de usturoi ras
- 20 gr ulei de masline presat la rece
- 250 gr rosii rase
- 10 masline kalamata desarate
- cateva capere
- 3 role paste (am folosit tagliatelle)
- seminte de canepa si busuioc pentru servit
Cum am procedat:
- am pus pastele la fiert conform indicatiilor de pe pachet
- intr-o tigaie, separat, am pus usturoiul, uleiul, rosiile si putina apa si am gatit sosul la foc mediu, sub capac, amestecand din cand in cand, pana cand apa scade si sosul se ingroasa
- spre final, am adaugat maslinele taiate in jumatati, fara samburi, si caperele si am gatit inca 5’
- am scurs pastele de apa, le-am clatit si le-am amestecat impreuna cu sosul
- am servit cu seminte de canepa si busuioc proaspat
Pofta buna!
No Comments