Cui nu ii plac grisinele? Mai ales ca sunt de in mare ajutor in eruptiile dentare, atunci cand micutii nostri trec prin dureri greu de imaginat si parca ar roade cu gingiile lor orice. Ufff, nu e usor deloc sa fii copil mic…
Ingrediente:
- 350 gr faina tip 650
- 100 gr unt rece taiat bucatele
- 100 gr branza cheddar
- 125 ml apa rece
- 1/2 lgita praf de copt BIO
- 2 lgite mac
- 2 lgite za’atar (sau un amestec de ierburi italiene, Provence, dupa gust)
Cum am procedat:
- prima data, am amestecat faina cu praful de copt, ierburile,, cheddarul ras si semintele
- am adaugat untul bucatele sau ras si apa si am framantat un aluat moale, nelipicios, usor de modelat
- am rupt bucatele din aluat si am rulat pe blatul putin infainat, formand grisinele; am obtinut cca 20-22 grisine
- am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 30-32′, pana cand se rumenesc putin
*puteti inlocui za’atarul cu un amestec de oregano, cimbru, maghiran sau cu condimentele dorite
*daca le doriti foarte crocante, puteti mari timpul de coacere cu 2-3′
Pofta buna!
No Comments