La pranz am servit pe D-na Conopida sub forma de piure, iar la cina am transformat-o intr-o supa delicioasa, aromata si matasoasa. Perfect ca sa incheiem o zi de luni plina cu vesti care mai de care…
Am servit supa cu pesto de busuioc al Simonei si un piure de ardei copt, astfel ca am mai golit si congelatorul nitel, sa facem loc altor bunatati. Reteta de pesto, aici
Ingrediente:
- un buchet de conopida (cca 400 gr)
- 1 cartof dulce (cca 200 gr)
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa esalot
- 300- 400 ml lapte (in fct de cat de lichida doriti supa)
- 1 lgita seminte de chimen, rasnite
- 1 vf lgita nucsoara
- 100 gr branza gouda rasa
- pentru servit: seminte de canepa, pesto de busuioc, ardei copt, ulei de dovleac presat la rece
Cum am procedat:
- am decupat buchetelele de broccoli si am taiat cartoful cubulete
- ceapa am curatat-o de coaja
- am pus legumele si ceapa la fiert pana cand se inmoaie
- am scurs bine apa, am adaugat laptele, usturoiul si am pasat pana cand am obtinut o crema
- am pus crema din nou pe foc, am adaugat nucsoara, semintele de chimen si branza si am lasat sa se gateascas pe foc mic pana cand se topeste branza
- am servit supa cu pesto de busuioc, piure de ardei copt, seminte de canepa si ulei de dovleac
Pofta buna!
No Comments