Carne, pește sau fructe de mare

Pui cu legume și susan

octombrie 8, 2020

Îmi plac preparatele noastre românești, dar odată la ceva timp îmi place să încerc ceva diferit, inspirat din alte zone. Așadar, de data aceasta am încercat un pui cu legume și susan, servit cu paste.

Ingrediente:
  • 200 grame piept de pui
  • 2 lingurițe susan (eu am folosit susan integral)
  • 1 ardei roșu
  • 1 ceapă verde (am folosit numai partea albă)
  • 1/2 morcov
  • 1 linguriță curcuma
  • 1/2 linguriță miere certificata (1+)
  • 1 lingură ulei (eu am folosit de dovleac)
  • 200 ml supă de pui/supă de legume/apă
  • paste (eu am folosit paste de fasole mung, dar puteți folosi orice paste doriți voi, gătite conform instrucțiunilor de pe ambalaj)
Cum am procedat:
  • am tăiat carnea și ardeiul fâșii, iar ceapa și morcovul în jumătăți
  • am tras pentru 30 de secunde susanul la tigaie, fără adaos de grăsime, pentru a avea un gust mai aromat și ulterior l-am mutat într-un bol
  • am pus în tigaie pieptul de pui și l-am tras și pe el puțin la tigaie, tot fără adaos de grăsime (aproximativ 2 minute). Ulterior am pus în tigaie și ardeiul, ceapa, morcovul, supa de pui și am lăsat la fiert, la foc mic, cu capacul pus
  • când carnea a fost fiartă, am stins focul, am scos morcovul și ceapa (le puteți păstra dacă doriți), am adăugat curcuma, mierea, semințele, uleiul și am amestecat riguros
  • înainte de consum, am amestecat puțin pastele cu sos (eu am avut o cantitate foarte mică pentru că mi-l doream aromat, dar dacă doriți mai mult, adăugați mai multă apă în procesul de fierbere) și am consumat cu oregano proaspăt (îl puteți înlocui cu ierburile voastre favorite: mărar, pătrunjel, busuioc ș.a.)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.