Veniti de pe drumuri, copilul cere de mancare, vrea supa, iar supele imi ies cel mai bine 😃. Nu ai nevoie de vreun curs de gatit, faci cu ce ai si sigur iese ceva bun.
Ingrediente:
- 1 ceapa mare
- 3 catei usturoi (sau dupa gust, noi iubim usturoiul)
- 1 morcov potrivit
- 200 gr conopida
- 1 cartof alb
- 50 gr fulgi de migdale
- 1/2 lgita chimen rasnita
- 2 lg ulei masline presat la rece
- 150 gr smantana lichida (fara caragenan)
- 3 lg couscous
Cum am procedat:
- am pus ceapa curatata si taiata in patru, usturoiul, morcovul curatat si taiat rondele, conopida bucatele si cartoful cubulete la fiert in apa cat sa acopere legumele, cu capac
- cat au fiert legumele, am uscat putin semintele de chimen si fulgii de migdale in tigaie, fara grasime, si am rasnit dupa
- dupa fierbere, am scurs aproape toata apa ramasa (in fct de dorinta mai puteti pastra), am adaugat semintele de chimen, fulgii, uleiul si smantana si am pasat cu un blender pana cand am obtinut textura fina dorita; am pasat direct in tigaia in care am gatit
- am asezat din nou tigaia pe aragaz, am adaugat couscousul si am fiert inca 5’ ca sa il gatesc si pe acesta
- am servit cu patrunjel proaspat tocat si putin ulei de masline, conopida coapta e design-ul meu, absolut optional 😁
Pofta buna!
2 Comments
Buna ziua! Se poate inlocui cy ceva smantana lichisa sau se poate omite? Multumesc
Cu o smantana vegana, cu partea solida de la laptele de cocos full fat (tinuta la frigider peste noapte), gatita pe foc cu lapte si 2 lg de faina pana cand incepe sa se ingroase.