Oua, legume…curry. Interesanta combinatia, desi unora le poate parea ciudata. Nu e deloc ciudata (e un fel de mancare comun in India – ador mancarea indiana) si e si extraordinar de gustoasa.
Ingrediente (3 portii):
- 2 cepe potrivite
- 3 graunti de usturoi micuti
- 1 ardei gras rosu
- 2 lg ulei masline presat la rece
- 5 rosii mari
- 2 lg pasta de tomate (fara sare)
- 8-10 buchetele de conopida
- 100 gr naut decojit (am folosit din conserva Bio)
- 1/2 lgita coriandru uscat
- 1/2 lgita curry dulce
- 1 lgita turmeric
- 15 oua prepelita
Cum am procedat:
- prima data, am maruntit ceapa,usturoiul si ardeiul in chopper
- am pus legumele in tigaie impreuna cu uleiul si putina apa si le-am inabusit
- odata inmuiate, am adaugat rosiile rase, pasta de rosii, impreuna cu toate condimentele
- am lasat sa se gateasca sub capac cateva minute, apoi, am adaugat nautul bine spalat si buchetelele mici de conopida, continuand sa gatesc sub capac pana cand sosul se ingroasa bine
- separat am fiert ouale
- am curatat ouale (deh 😅) si le-am scufundat in sos
- am servit cu patrunjel proaspat tocat
Pofta buna!
No Comments