Legume și leguminoase

Chifteluțe pufoase cu legume și orez

decembrie 30, 2019

Niste legume ramase in frigider dupa Craciun, nici prea multe, nici putine, din toate cate putin, asa cum spune mama. Ce sa fac, cum sa fac, hai sa le transform in cateva chiftelute pufosele, numai bune de a fi muscate de o gurita mereu infometata.

Astazi, dupa o revizie a frigiderului, am scos toate legumele ramase; legume e mult spus, jumatati, sferturi, para-sferturi de legume. M-am decis sa le fac pe dansele, niste chiftelute dragalase si pufoase cu orez. Am incercat si alta data sa fac chiftelute cu orez si chiar au fost gustate si apreciate de domnisoara, asa ca, stiam ca merg la sigur.

Ingrediente:

  • 100 gr ciuperci champinion
  • 1/2 ceapa
  • 1/3 morcov
  • 1/3 ardei gras rosu
  • cateva buchetele de brocoli
  • 1 catel mic de usturoi
  • 2 oua de prepelita
  • 30 gr cheddar
  • 2 lg de orez
  • 1 lgita ulei de masline

Cum am procedat:

  • am pus legumele intr-un chopper si am maruntit, ciupercile le-am tocat cu ajutorului unui cutit
  • am spalat bine orezul si l-am pus la fiert, iar legumele le-am inabusit in tigaie pana cand scade tot lichidul
  • am lasat legumele sa se raceasca vreo 10’, timp in care am clatit orezul, l-am amestecat cu uleiul de masline, ouale batute si cheddarul ras
  • dupa racire, am adaugat si legumele si am omogenizat
  • cu mainile usor infainate, am format chiftelutele pe care le-am asezat frumos in tava pregatita, dupa care le-am invitat in cuptorul preincalzit la 190 grade, timp de 30’

Am servit chiftelutele langa o salata verde cu ridichi.
Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.