Ne plac provocările, iubim munca in echipa si încurajam îndrăzneala de a face combinatii sanatoase pentru cei mici. In acest context, in urma unui concurs desfasurat pe grupul nostru de suflet „Diversificarea si nutriția copilului de la nastere la adolescenta”, Roxana a desemnat un preparat ca fiind cel mai echilibrat din punct de vedere nutritiv. Cea care l-a pregatit se numește Lumi Stoian si este mamica unei minuni de 10 lunite😍. Lumi ne -a împărtășit cateva dintre principiile dupa care se ghidează atunci cand vine vorba de alimentatia celei mici, principii pe care le găsiți in „Povesti, intamplari, experiente”😍
Lumi, felicitari!! Si iti multumim❤️
Ingrediente:
- hrisca – 3 Lg
- legume : amestec de broccoli, conopida, morcovi ~ 200 gr
- 1 Lg branza
- o ceapa mica
- 1 fir ceapa verde
- 1 catel usturoi
- smantana grasa – 1 lingura
- ulei de masline extravirgin – 1 lingurita
- supa de legume sau apa – 300-400 ml
Cum am procedat:
- am lăsat hrisca peste noapte la hidratat in apa cu lamaie.
- ceapa si usturoiul, tocate mărunt, le-am pus la înăbușit in putina apa cu o lingurita ulei de masline. Am adaugat ulterior hrisca (clătită foarte bine) si o parte din supa de legume sau apa (fierbinte). Am continuat sa adaug supa de legume pana cand hrisca a fost aproape fiarta, moment in care au adaugat si legumele
- cand legumele au fost patrunse, am adaugat o lingura de smantana si am mai lăsat amestecul cateva minute pe foc, pana s-a incorporat smantana in compoziția si s-a format un sos
- am oprit focul si am lăsat preparatul sa se odihneasca putin, atat cat sa se întrepătrundă aromele
- inainte de servire, am adaugat o lingura de branzica facuta in casa si un fir verde de ceapa
- pentru copilașii mai mari se poate adauga in loc de smantana o lingurita de parmezan
Pofta buna!
No Comments