Cereale, pseudocereale și derivate Dulcegării

Brioșe Cioco-Bum-Țum

iulie 7, 2020

Nu mă întrebați de unde e numele de Brioșe Cioco-Bum-Țum, a fost ideea la prima degustare.

Brioșele sut ispirație majoră din partea Sorinei. Îți mulțumim de masă Sorina. Rețeta originală, este cu brânză și zmeură – o găsiți aici. Eu astăzi am făcut varianta fără brânză, cu afine și fulgi de migdale.

Ingrediente:

  • 150 gr făină tip 650
  • 2 ouă
  • 100 ml ulei (eu am folosit de nucă, presat la rece)
  • 125 ml lapte (pentru copilașii cu intoleranță la lactoză, folosiți un lapte lactose free)
  • 1/2  linguriță praf de copt BIO
  • 30 gr pudră de roșcove
  • 3 lg sirop curmale
  • un pumn de afine
  • fulgi de migdale

Cum am procedat:

  • Mie îmi place să mă complic, și am bătut albușurile spumă
  • Separat, am amestecat gălbenușul cu uleiul, siropul și laptele
  • În amestecul de gălbenușuri, am integrat ulterior ușor, cu o spatulă făina, praful de copt și pudra de roșcove.
  • Am pus aluatul peste albușuri și am amestecat încet, cu o spatulă, de jos în sus.

*varianta mea e mai consumatoare de timp, deci puteți să urmați și varianta inițială a Sorinei – click aici pentru ea.

  • Am aștezat aluatul în formele de brioșe (cam 3/4 din formă), am pus câteva boabe de afine în fiecare și am presărat deasupra fulgii de migdale.
  • Au stat la cuptor, la 175 grade, căldură sus-jos, aproximativ 30 de minute, sau până trec testul scobitorii.
  • După ce opriți cuptorul, lăsați tava în cuptor cu ușa puțin deschisă – se vor răci mai încet și se păstrează pufoase.

*Noi le mâncăm la mic dejun cu o salată de fructe.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.