Nu mă întrebați de unde e numele de Brioșe Cioco-Bum-Țum, a fost ideea la prima degustare.
Brioșele sut ispirație majoră din partea Sorinei. Îți mulțumim de masă Sorina. Rețeta originală, este cu brânză și zmeură – o găsiți aici. Eu astăzi am făcut varianta fără brânză, cu afine și fulgi de migdale.
Ingrediente:
- 150 gr făină tip 650
- 2 ouă
- 100 ml ulei (eu am folosit de nucă, presat la rece)
- 125 ml lapte (pentru copilașii cu intoleranță la lactoză, folosiți un lapte lactose free)
- 1/2 linguriță praf de copt BIO
- 30 gr pudră de roșcove
- 3 lg sirop curmale
- un pumn de afine
- fulgi de migdale
Cum am procedat:
- Mie îmi place să mă complic, și am bătut albușurile spumă
- Separat, am amestecat gălbenușul cu uleiul, siropul și laptele
- În amestecul de gălbenușuri, am integrat ulterior ușor, cu o spatulă făina, praful de copt și pudra de roșcove.
- Am pus aluatul peste albușuri și am amestecat încet, cu o spatulă, de jos în sus.
*varianta mea e mai consumatoare de timp, deci puteți să urmați și varianta inițială a Sorinei – click aici pentru ea.
- Am aștezat aluatul în formele de brioșe (cam 3/4 din formă), am pus câteva boabe de afine în fiecare și am presărat deasupra fulgii de migdale.
- Au stat la cuptor, la 175 grade, căldură sus-jos, aproximativ 30 de minute, sau până trec testul scobitorii.
- După ce opriți cuptorul, lăsați tava în cuptor cu ușa puțin deschisă – se vor răci mai încet și se păstrează pufoase.
*Noi le mâncăm la mic dejun cu o salată de fructe.
No Comments