Azi, sambata, doi mancaciosi cu mustati 😁 ma intreaba de le fac ceva bun. Mno, sa le fac, sa nu le fac!? Aceasta e intrebarea. Dar inima nu ma lasa…bine, nu inima mea, dar inimile celor doi despre care vorbeam mai sus. 😂
M-am apucat de treaba impreuna cu mamaruta mea…nu va spun cum arata campul de lupta dupa ce prajiturim sau gatim noi doua, dar asta e alta poveste. 🙈 Ce am pregatit noi azi? Briose ciocolatoase pufoase si aromate, dupa ce am vazut genul acesta de briose pe un blog cu retete pentru adulti.
Ingrediente:
- 100 gr faina tip 650
- 50 gr faina de migdale (sau tot 650)
- 2 oua
- 100 ml ulei de rapita presat la rece (orice alt ulei de buna calitate, neutru ca aroma)
- 125 ml lapte integral
- 1 lgita praf de copt BIO (cca 10gr)
- 30 gr pudra de roscove
- 1 lgita pudra de vanilie
- 3 lg sirop curmale
Interiorul din branza
- 150 gr branza ricotta
- 1 ou
- 2 lg fulgi de cocos
Extra: zmeura si afine
Cum am procedat:
- in primul rand, nu am folosit mixer/robot pentru ca mixand prea mult veti obtine niste briose nu prea aerate/pufoase
- am pus intr-un bol ingredientele si, cu o lingura, am amestecat cu blandete, sa nu supar niciun ingredient, pana cand le-am omogenizat si am obtinut un aluat cremos
- intr-un alt bol, am amestecat ingredientele pentru compozitia de branza, tot fara robot
- am asezat in formele de briosa, aluatul ciocolatos, iar deasupra cate o lg din compozitia de branza
- deasupra briosei, am pus fructe, zmeura si afine
- am copt briosele in cuptorul preincalzit la 180 grade cca 25’
- am obtinut 9 briose medii spre mari
Pofta buna!
13 Comments
Arata foarte apetisante! Poti sa ne spui te rog mai clar cum se aseaza compozitia, in reteta scrie ciocolata prima dar in poze arata ca si cum toata ciocolata aproape este deasupra.
Buna, asezi cu o lingura compozitia de branza desupra, dupa ce ai turnat compozitia neagra, dar,fiind mai grea, se poate duce la baza.
Buna, daca batem albusurile spuma, putem omite praful de copt?
Multumesc frumos 😘
Buna, in principiu, da. Ideea este sa nu amesteci foarte tare ingredientele dupa, pentru a nu scoate aerul.
Bună! dacă nu pun fulgi de cocos are ceva? piticul nu e fan deloc….🙈
Buna, e nevoie de ceva care sa “lege” branza. Poti incerca sa folosesti gris.
Daca nu am faina de migdale? Cum modific cantitatea sa folosesc tot 650?
Multumesc
Buna, inlocuire 1:1 cu cea 650.
Mulțumesc frumos 🤗
Buna, Sorina! Pot pune ulei de masline?
Multumesc frumos! Numai bine!
Buna, poti pune orice ulei. La masline, ca avea gustul specific, e un ulei aromat, nu neutru.
Buna. Pot folosi mascarpone in loc de ricotta. Multumeac frumos.
Buna, am vazut mamici care au inlocuit ricotta cu mascarpone, da, se poate.