Dulcegării

Brioșe ciocolătoase cu brânză

iulie 4, 2020

Azi, sambata, doi mancaciosi cu mustati 😁 ma intreaba de le fac ceva bun. Mno, sa le fac, sa nu le fac!? Aceasta e intrebarea. Dar inima nu ma lasa…bine, nu inima mea, dar inimile celor doi despre care vorbeam mai sus. 😂

M-am apucat de treaba impreuna cu mamaruta mea…nu va spun cum arata campul de lupta dupa ce prajiturim sau gatim noi doua, dar asta e alta poveste. 🙈 Ce am pregatit noi azi? Briose ciocolatoase pufoase si aromate, dupa ce am vazut genul acesta de briose pe un blog cu retete pentru adulti.

Ingrediente:

  • 100 gr faina tip 650
  • 50 gr faina de migdale (sau tot 650)
  • 2 oua
  • 100 ml ulei de rapita presat la rece (orice alt ulei de buna calitate, neutru ca aroma)
  • 125 ml lapte integral
  • 1 lgita praf de copt BIO (cca 10gr)
  • 30 gr pudra de roscove
  • 1 lgita pudra de vanilie
  • 3 lg sirop curmale

Interiorul din branza

  • 150 gr branza ricotta
  • 1 ou
  • 2 lg fulgi de cocos

Extra: zmeura si afine

Cum am procedat:

  • in primul rand, nu am folosit mixer/robot pentru ca mixand prea mult veti obtine niste briose nu prea aerate/pufoase
  • am pus intr-un bol ingredientele si, cu o lingura, am amestecat cu blandete, sa nu supar niciun ingredient, pana cand le-am omogenizat si am obtinut un aluat cremos
  • intr-un alt bol, am amestecat ingredientele pentru compozitia de branza, tot fara robot
  • am asezat in formele de briosa, aluatul ciocolatos, iar deasupra cate o lg din compozitia de branza
  • deasupra briosei, am pus fructe, zmeura si afine
  • am copt briosele in cuptorul preincalzit la 180 grade cca 25’
  • am obtinut 9 briose medii spre mari

Pofta buna!

You Might Also Like

13 Comments

  • Reply Roxana iulie 5, 2020 at 5:55 pm

    Arata foarte apetisante! Poti sa ne spui te rog mai clar cum se aseaza compozitia, in reteta scrie ciocolata prima dar in poze arata ca si cum toata ciocolata aproape este deasupra.

    • Reply Sorina iulie 6, 2020 at 1:37 pm

      Buna, asezi cu o lingura compozitia de branza desupra, dupa ce ai turnat compozitia neagra, dar,fiind mai grea, se poate duce la baza.

  • Reply Smolenik iulie 6, 2020 at 4:31 am

    Buna, daca batem albusurile spuma, putem omite praful de copt?
    Multumesc frumos 😘

    • Reply Sorina iulie 6, 2020 at 1:36 pm

      Buna, in principiu, da. Ideea este sa nu amesteci foarte tare ingredientele dupa, pentru a nu scoate aerul.

  • Reply Ioana iulie 23, 2020 at 11:26 am

    Bună! dacă nu pun fulgi de cocos are ceva? piticul nu e fan deloc….🙈

    • Reply Sorina iulie 26, 2020 at 7:45 pm

      Buna, e nevoie de ceva care sa “lege” branza. Poti incerca sa folosesti gris.

  • Reply Ioana august 7, 2020 at 12:23 pm

    Daca nu am faina de migdale? Cum modific cantitatea sa folosesc tot 650?
    Multumesc

    • Reply Sorina august 7, 2020 at 1:02 pm

      Buna, inlocuire 1:1 cu cea 650.

      • Reply Ioana august 7, 2020 at 5:57 pm

        Mulțumesc frumos 🤗

        • Reply Alina Oprescu mai 13, 2021 at 6:55 pm

          Buna, Sorina! Pot pune ulei de masline?
          Multumesc frumos! Numai bine!

          • Sorina mai 14, 2021 at 4:48 am

            Buna, poti pune orice ulei. La masline, ca avea gustul specific, e un ulei aromat, nu neutru.

  • Reply Carmen iunie 8, 2021 at 12:11 pm

    Buna. Pot folosi mascarpone in loc de ricotta. Multumeac frumos.

    • Reply Sorina iunie 8, 2021 at 1:25 pm

      Buna, am vazut mamici care au inlocuit ricotta cu mascarpone, da, se poate.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.