Astăzi, Cristina (MyBabyFood family) ne propune o o pâinică delicioasă, cu arome de dovleac plăcintar.
„Ingrediente:
– 500 g faina 650
– 150-180 ml apa (calduta)
– 25 g drojdie proaspata/7 g drojdie uscata
– 1 lg ulei masline
– 200 g dovleac crud (ras)
– optional mix seminte
Cum am procedat:
1. Am amestecat drojdia proaspata cu apa calduta si 1 lg de faina si am lasat timp de 10 minute sa se activeze drojdia.
Daca aveti drojdie uscata o puneti direct in faina.
2. Cat se activeaza drojdia am dat dovleacul crud pe razatoare (puteti folosi si copt daca aveti ramas).
3. Am amestecat toate ingredientele si am framantat in jur de 10 min pana cand aluatul se desprinde usor de pe vas. La nevoie completati cu apa/faina.
4. Acoperim aluatul cu un prosop si lasam la dospit timp de o ora.
5. Dam forma dorita, punem in tava de copt si mai lasam inca 30 de minute la dospit iar apoi dam la cuptor la 180 de grade in jur de 40-50 min.
Pofta buna!”
No Comments