Dulcegării

Tartă biscuite cu gem de prune și nuci

februarie 26, 2021

Rețeta de astăzi e de la Cristina (MyBabyFood family) și este prima ei rețetă pe blog și aplicație. Cristina este minunată, la fel ca și preparatul pe care îl propune astăzi. sperăm să fie pe gustul vostru rețeta de tartă.

Aveti nevoie de:

  • 200 g faina 650
  • 70 g unt rece (de la frigider)
  • 1 ou mic (pastrati un pic si ptr uns la final inainte de cuptor)
  • optional 1-2 lg de apa sau lapte rece, cat sa se lege aluatul.
  • gem de prune fara zahar – cantitatea o alegeti voi, in functie de cata umplutura doriti
  • nuci

Cum am procedat:

  • Peste faina am razuit untul rece si am format un aluat nisipos cu ajutorul degetelor. Am adaugat apoi oul si 1 lg de apa si am format o bila pe care am lasat-o 30 de min in frigider.
  • Dupa am modelat aluatul in forma de tarta, eu am avut una mica rotunda. Am pastrat o parte din aluat ptr decorul de deasupra. Am pus gemul de prune fara zahar, nucile taiate la cutit. Am decorat cu restul de aluat si am dat la cuptor aproximativ 30 de min la 180 de grade.
  • La racire am pudrat cu fulgi de cocos rasniti. Pofta buna!”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.