Rulado-pască yum, da da, ați citit bine. Nu mă puteam decide dacă e o ruladă, sau o pască, cert este că e yum yum. Cea de astăzi e cu brânză, dar umplutura o puteți alege voi.
Ingrediente pentru aluat:
- 500 g făină 650 + făină de lucru
- 2 ouă
- 2 linguri de smântână/iaurt gras
- 2 linguri de ulei (eu am folosit de floarea soarelui presat la rece)
- 15 g drojdie proaspătă
- 4 linguri semințe de in (eu am spart doar boabele în mojar, dar le puteți și măcina fin)
- 30 ml apă
*Aluatul este suficient pentru 3 rulade, din care mănâncă toată familia
Ingrediente pentru umplutura baby:
- 5 linguri brânză de casă foarte bine stoarsă de zer (rețeta aici)
- 1 gălbenuș
*aici totul e simplu, doar se amestecă cele 2 ingrediente
*cantitatea de umplutură este pentru o singură ruladă
Cum am procedat:
- Am dizolvat drojdia într-un pahar mic de apă călduță (atenție, nu trebuie să fie fierbinte)
- Am pus într-un vas făina și semințele de in și le-am amestecat bine
- Am făcut un loc în mijlocul făinii și am adăugat toate ingredientele umede
- Am amestecat la început cu o spatulă, și ulterior am trecut la amestecat bine cu mâna. Când toată făina a fost amestecată cu lichidul, și aveam un aluat, am trecut bila de aluat pe blatul de lucru
- De aici, începem să mai masăm puțin aluatul, presărând peste el, și sub el, la nevoie, puțină făină, până când nu se mai lipește de mâini sau de blatul de lucru
- Când aluatul nu mai este lipicios, îl puteți lăsa la dospit. Eu îl pun de obicei într-un bol cu capac de la Tupperware, a cărui capac sare când aluatul este pregătit, dar în lipsa lui, puteți să acoperiți un bol oarecare cu un prosop și să îl țineți în loc călduț până când își dublează volumul
- Când aluatul este gata, se întinde într-o foaie subțire
- Se taie aluatul în pătrate de dimensiuni egale
- Pe jumătate de pătrat, se întinde uniform umplutura, după care se rulează atent
- Dacă vreți să îi dați o formă mai interesantă, rulada obținută o mai puteți suci de câteva ori în mână
- Așezați rulada pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și o ungeți cu puțin albuș de ou crud
- Se pune tava în cuptorul preîncălzit, la 200 de grade (căldură sus jos, fără ventilație) pentru aproximativ 30 de minute (o verificați, și dacă este nevoie o mai țineți câteva minute – trebuie să fie ușor aurie deasupra).
*eu am făcut și cu alte variante de umpluturi:
- cu sos de roșii și mozzarella
- cu sos de roșii, ciuperci și cașcaval
- cu sos de roșii, șuncă și mozzarella
No Comments