Zilele trecute văzusem rețeta Simonei de macaroane-n lapte dulce (rețeta aici) și am simțit nevoia să fac și eu. Evident, nu aveam macaroane, nici migdale, curmalele nu mă încântă așa că…le-am făcut de dimineață cu ce aveam prin casă, le-am pus rapid într-un borcan și le-am luat cu mine la cabinet!
Aveți nevoie de:
- o mână generoasă de paste făinoase din grâu dur (ale mele erau rigatoni)
- 250 ml lapte
- 2 linguri generoase de stafide deshidratate
- 1 lingură generoasă de goji
- 5-6 bucăți de caju (hidratat peste noapte și ulterior tăiat grosier la cuțit)
Cum am procedat:
- Am pus laptele la fiert împreună cu stafidele și când a început să fiarbă am pus și pastele făinoase. Rigatoni, fiind mai mari, fierb destul de greu, dar eu am tot stat pe lângă ele și din când în când am amestecat. Am lăsat să fiarbă până când pastele au fost fierte. Între timp, pastele au „înghițit” mult lapte, iar laptele a „înghițit” din făina de la suprafața pastelor și a ajuns o budincă de lapte
- Când pastele au fost fierte am stins focul și am continuat din când în când să amestec, astfel încât acea budincă să se prindă bine de paste. În acest proces de amestecare, am adăugat și bucățile de caju.
- Când au fost puțin răcorite le-am mutat într-un borcan, pentru a le putea transporta. Dacă le serviți acasa, le veți pune într-un bol. Am pus peste ele fructe de goji și am închis borcanul. Din cauza umidității goji a devenit moale și iami iami.
♥ Rețeta este foarte ușoară și puteți porni și de la rețeta de bază a Simonei (aici) și să modificați aproape orice: tipul de paste folosit, fructele uscate folosite, semințele/nucile.
♥ Garantez că e un mic dejun sațios și delicios!
♥ P.S.: Simona, mulțumesc de masă!
No Comments