Dulcegării

Măr copt YumȚum

iulie 6, 2020

Indiferent de anotimpul și vremea de afară, pe mine mărul copt cu scorțișoară mă duce cu gândul la Crăciun. Dulce, aromat, nutritiv, cald…

Ingrediente:
  • 1 măr mare
  • un praf de scorțișoară
  • 3 nuci
  • 1/2 linguriță semințe de chia
Cum am procedat:
  • după ce am spălat foarte bine mărul, i-am feliat o pălărie și cu ajutorul unei lingurițe am scos o parte din pulpă
  • pulpa obținută am ales să o amestec cu nucă tăiată la cuțit (a mea a fost hidratată în prealabil peste noapte), semințe de chia (eu am spart boabele în mojar și le-am hidratat pentru 15 minute într-o lingură de apă) și scorțișoară măcinată
  • amestecul aromat obținut l-am pus înapoi în măr, i-am pus pălăria și am introdus mărul la cuptor (eu l-am pus la 160 de grade, căldură sus-jos, cu ventilație) până când, la atingere, era moale (timpul variază în funcție de dimensiunea mărului și câtă pulpă scoateți din el)

♥ preparatul este potrivit simplu pe post de gustare la copiii cu vârstă mai mare de 1 an, și pe post de mic dejun la cei mai mici

♥ noi am servit la mic dejun alături de clătite simple

♥ alte rețete de măr copt umplut găsiți aici și aici

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.