Cereale, pseudocereale și derivate Legume și leguminoase

Mâncare de dovlecel și conopidă cu smântână

ianuarie 29, 2020

Din aceeasi categorie a cinei, caci ne-am gandit sa adunam aici mai multe idei de cina pentru copilasi, va propunem si aceasta mancare de conopida si dovlecel, servita alaturi de couscous.

Ingrediente:

  • 1 ceapa alba mica
  • 1 morcov mic
  • 1 catel de usturoi
  • 1 dovlecel sau 1/2 dovlecel daca e mai mare
  • 2-3 buchetele de conopida (rupte de floarea de conopida)
  • 2 linguri de smantana
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 1 var de lingurita curry dulce

Couscous:

  • 2-3 linguri couscous
  • 1 cub mic de unt (cat incape intr-o lingurita)

Cum am procedat:

  • am tocat legumele si am pus ceapa si usturoiul in apa si ulei sa se inabuse
  • dupa, am adaugat morcovul si am lasat pe foc mic pana cand morcovul se inmoaie
  • am adaugat conopida si dovlecelul, putina apa si curry si am acoperit cu un capac, amestecand ocazional, pana cand legumele sunt moi incat sa intre furculita usor in ele
  • la final, am adaugat smantana, am omogenizat si am inchis aragazul, luand tigaia de pe ochi
  • pentru couscous, am pus couscous-ul pe foc cu o cantitate de apa cat sa il acopar si am lasat 5′ pana cand apa este total absorbita, dupa care am amestecat cu untul

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.