Din aceeasi categorie a cinei, caci ne-am gandit sa adunam aici mai multe idei de cina pentru copilasi, va propunem si aceasta mancare de conopida si dovlecel, servita alaturi de couscous.
Ingrediente:
- 1 ceapa alba mica
- 1 morcov mic
- 1 catel de usturoi
- 1 dovlecel sau 1/2 dovlecel daca e mai mare
- 2-3 buchetele de conopida (rupte de floarea de conopida)
- 2 linguri de smantana
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 1 var de lingurita curry dulce
Couscous:
- 2-3 linguri couscous
- 1 cub mic de unt (cat incape intr-o lingurita)
Cum am procedat:
- am tocat legumele si am pus ceapa si usturoiul in apa si ulei sa se inabuse
- dupa, am adaugat morcovul si am lasat pe foc mic pana cand morcovul se inmoaie
- am adaugat conopida si dovlecelul, putina apa si curry si am acoperit cu un capac, amestecand ocazional, pana cand legumele sunt moi incat sa intre furculita usor in ele
- la final, am adaugat smantana, am omogenizat si am inchis aragazul, luand tigaia de pe ochi
- pentru couscous, am pus couscous-ul pe foc cu o cantitate de apa cat sa il acopar si am lasat 5′ pana cand apa este total absorbita, dupa care am amestecat cu untul
Pofta buna!
No Comments