Mara mea nu e mare fan mazare, mie imi place si as gati mai des, dar ma supun majoritatii. E un copil mancacios, dar are fixuri ca orice copil, iar mazarea e unul dintre alimentele pe care le mananca doar daca ii este foarte foame.
In seara asta am avut noroc, ori ii era prea foame, ori i-a placut. Mi-am satisfacut si eu pofta de mazare, dubla victorie!
Ingrediente:
- 250 gr de mazare congelata (sau un borcan prefiert bio – am folosit eu) – se aplatizeaza pentru copiii mici
- 1 ceapa alba
- 1 catel de usturoi
- 1 lg de faina tapioca
- 125 ml lapte integral
- 2 lg ulei de masline
- 1 lgita legume deshidratate
- 1 lgita suc de rosii fara sare
- 1/2 lgita turmeric
- 1/2 lgita miere (1an+)
- marar proaspat
- 20 gr unt
Cum am procedat:
- am pus mazarea intr-o sita si am clatit-o bine cu apa
- am tocat fin ceapa si usturoiul si le-am inabusit in apa si ulei pana s-au inmuiat
- apoi, am adaugat mazarea, mierea si o cescuta de apa si am lasat 10-12 min sa fiarba cu capac
- dupa cele 10-12 min, cand apa a scazut, am adaugat faina de tapioca (amestecata cu 1-2 lg de apa rece ca sa nu ramana cocoloase si sucul de rosii), turmericul si laptele
- am adaugat si mararul si untul si am mai lasat pe foc inca 5-7 minute, amestecand ca sa ma asigur ca sosul nu se lipeste de cratita si nu se arde
*Mazarea se ofera aplatizata copilasilor mici.
*In varianta aplv, inlocuiti laptele animal cu lapte vegetal.
Pofta buna!
No Comments