Carne, pește sau fructe de mare

Degețele de pui în crustă de semințe și fulgi de drojdie inactivă

iunie 7, 2020

Zilele trecute, am dezghetat un piept de pui si…cu ochi pierduti si goi, l-am privit minute bune. Parea cam lipsit de orice inspiratie si nu imi spunea nimic…l-am intrebat, niciun raspuns! Cred ca era putin cam suparat…

Apoi, un fulger idee mi-a trecut prin cap…Slava Domnului, sunt ok! 😁 Niste snitele/degetele din pui ar merge facut. Deci, la treaba, nu e timp de pierdut! Le-am facut proteice, pentru un copil putin certat cu carnea.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui mediu
  • 1 ou
  • 2 linguri faina tip 650
  • 2 lingurite seminte canepa
  • 1 lingura plina fulgi de drojdie inactiva
  • 1 lungurita fulgi de usturoi

Cum am procedat:

  • am spalat bine pieptul si taiat fasii de lungimea si grosimea unui deget sanatos de adult
  • am trecut degetelele prin ou-faina-ou si apoi prin amestecul de seminte, fulgi de drojdie inactiva si fulgi de usturoi
  • am asezat degetelele in tava de copt si am copt 25’ in cuptorul preincalzit la 190 grade

Noi am servit cu un sos de usturoi si piure de legume.
Pofta buna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sorina iunie 18, 2020 at 11:02 am

    Mi s-au parut cam tari degetelele…adica fetita de 1a6l le-a refuzat, noi le-am mancat, ca si gust sunt super, nu stiu cum ar trebui facute sa fie mai fragede.

    • Reply Sorina iunie 25, 2020 at 3:39 am

      Buna, daca au fost prea subtiri, poate fi o cauza. Incercati sa le taiati mai gros.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.