Carne, pește sau fructe de mare

Friptură de porc cu risotto vegan și salată de castraveți

iulie 26, 2023

Nu gătesc frecvent carne de porc, dar când o am din sursă bună mă mai încumet. Astăzi am avut la dispoziție o bucată de mușchi de porc crescut tare tare bine și am zis că fac o friptură de porc cu risotto vegan și salată de castraveți.

Ingrediente: 

  • o bucată de mușchi de porc
  • o căpățână de usturoi
  • o ceapă
  • un morcov
  • 100 ml apă (vin alb dacă e pentru adulți)
  • 1 linguriță legume uscate
  • condimente opționale: sare și piper
  • 2 castraveți medii
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 lingură ulei predat la rece
  • rețeta de risotto o găsiți aici

Cum am procedat:

  • am tăiat carnea felii grosuțe (cam de un deget) și am gătit fiecare felie în tigaie, fără alte ingrediente, pe fiecare parte câte 1 minut
  • am curățat legumele și le-am tăiat grosier (ceapa în 4, morcovul felii, usturoiul în jumătăți)
  • am transferat feliile de carne în oala de la Ninja și am pus lângă ea ceapa, usturoiul și morcovul; am condimentat și am pus deasupra apa – am gătit 20 de minute la 160 de grade pe funcția bake; după aceste 20 de minute am întors feliile de carne și am mai gătit încă 20 de minute la 170 de grade pe funcția bake
  • dacă preparați friptura la cuptor, să acoperiți tava cu folie de aluminiu/capac pentru primele 20 de minute și să folosiți cuptorul preîncălzit
  • pentru salată am tăiat castraveții cubulețe mici mici, am tocat pătrunjelul și am amestecat toate ingredientele într-un bol

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.