Nu gătesc frecvent carne de porc, dar când o am din sursă bună mă mai încumet. Astăzi am avut la dispoziție o bucată de mușchi de porc crescut tare tare bine și am zis că fac o friptură de porc cu risotto vegan și salată de castraveți.
Ingrediente:
- o bucată de mușchi de porc
- o căpățână de usturoi
- o ceapă
- un morcov
- 100 ml apă (vin alb dacă e pentru adulți)
- 1 linguriță legume uscate
- condimente opționale: sare și piper
- 2 castraveți medii
- câteva fire de pătrunjel verde
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 lingură ulei predat la rece
- rețeta de risotto o găsiți aici
Cum am procedat:
- am tăiat carnea felii grosuțe (cam de un deget) și am gătit fiecare felie în tigaie, fără alte ingrediente, pe fiecare parte câte 1 minut
- am curățat legumele și le-am tăiat grosier (ceapa în 4, morcovul felii, usturoiul în jumătăți)
- am transferat feliile de carne în oala de la Ninja și am pus lângă ea ceapa, usturoiul și morcovul; am condimentat și am pus deasupra apa – am gătit 20 de minute la 160 de grade pe funcția bake; după aceste 20 de minute am întors feliile de carne și am mai gătit încă 20 de minute la 170 de grade pe funcția bake
- dacă preparați friptura la cuptor, să acoperiți tava cu folie de aluminiu/capac pentru primele 20 de minute și să folosiți cuptorul preîncălzit
- pentru salată am tăiat castraveții cubulețe mici mici, am tocat pătrunjelul și am amestecat toate ingredientele într-un bol
No Comments