Astazi, am fost vizitata de inspiratie si talent…tare-mi sunt modesta si draguta…ptiu-ptiu…sa nu ma deochi! E o moda noua cu focaccia asta aranjata frumos, iar eu, ca toata lumea, nu puteam lipsi de la eveniment. 🙂
Bine, am pornit de la un tablou muuuult mai frumos, dar cum eu fac totul cu viteza luminii si rabdarea nu imi este prietena, a iesit ce a iesit, dar a iesit decent…putea fi si mai bine, dar alta data! Soooo, voila, focaccia cu floricele si alte mazgalituri…sper ca fetita mea va spune ”wow, mami” si nu ”ce este asta?”, cum face de obicei.
Ingrediente:
- 500 gr faina tipo 650
- 300 gr apa (masurata in grame)
- 25 gr drojdie proaspata sau 10 gr drojdie uscata BIO
- 15 gr ulei de masline
- 3 lingurite ierburi uscate (oregano, rozmarin, cimbru)
- topping (alegeti combinatiile dorite de voi): sparanghel, masline kalamata, rosii cherry, ceapa, patrunjel, seminte de canepa, ulei de masline
Cum am procedat:
- am amestecat apa calduta cu drojdia si 2 lg de faina si am lasat drojdia sa se dizolve cca. 10’
- am adaugat si restul ingredientelor – faina, ulei de masline si ierburi uscate – si am framantat un aluat pe care l-am lasat la dospit pana cand si-a dublat volumul (am framanta aluatul pana cand nu s-a mai lipit de maini)
- dupa dospire, am asezat aluatul in tava de copt si, cu ajutorul mainilor usor infainate, l-am intins sub forma unui dreptunghi de grosime aprox. 2 cm si, cu un deget, am facut adancituri / gaurele din loc in loc, in aluat (prin presarea degetului)
- am asezat toppingul ales, rosii, masline, sparanghel, ceapa, patrunjel, apoi am lasat inca 20’ la dospit
- intre timp, am preincalzit cuptorul la 200 grade
- dupa cele 20’ de dospire, am copt focaccia timp de 25-30’, in fct de cuptor, caldura sus-jos, fara ventilatie
- cu 5’ inainte de final, am stropit cu ulei de masline si am adaugat semintele de canepa
- am servit focaccia cu salata de rosii si ceapa rosie
Pofta buna!
No Comments