Legume și leguminoase Miss Brânzică, Mr Lăptic

Degețele din dovlecel

mai 31, 2020

Ca e vara sau e iarna, e una dintre mancarurile preferate ale fetitei. Eu, ca si ea, as manca dovlecei pane precum ar manca altcineva snacks-uri…delicioase sunt degetelele astea! ❤️

Anul asta cred ca am mancat atatia dovlecei incat as putea sa ma transform intr-unul…cumva, au intrat pe lista de preferinte a copilului, mai ales sub aceasta forma, astfel ca ne cere des.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei cu coaja, bine spalati
  • 2 oua potrivite
  • 2-3 linguri faina la alegere (am folosit faina de naut)
  • 2-3 linguri pesmet (am folosit unul facut in casa din paine veche)
  • 2 lingurite parmezan
  • 1 vf lingurita ierburi uscate

Cum am procedat:

  • am taiat dovleceii de lungimea si grosimea unui deget sanatos 🙈
  • am trecut dovleceii prin ou batut, apoi prin faina, din nou prin ou si, la final, prin pesmetul amestecat cu parmezan si ierburi
  • am asezat degetelele in tava, pe foaia de copt, si am copt in cuptorul preincalzit la 220 grade, timp de 20’

Noi am ales sa servim dovleceii cu un sos racoros din iaurt si castravete, sos tzatziki.

Ingrediente:

  • 125 gr iaurt grecesc
  • 1 catel usturoi ras
  • 1 castravete mic ras/scurs de lichid

Cum am procedat:

  • nimic mai simplu, am amestecat ingredientele si am lasat sosul in frigider 30-40’ inainte de a-l servi

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.