E duminica, ne relaxam, ne jucam, parca ar merge si un desert racoros, pufos, usor de pregatit. Lemon cake-ul asta se pregateste rapid, iar rezultatul a fost pe masura asteptarii.
Timp prea mult de stat in bucatarie nu era, ingrediente de baza…a iesit fix ce trebuia, o prajitura de care s-a bucurat toata familia: cu fructe pentru copil si tati, cu nuci pentru mami. Fiecare cu ce si-a dorit. Sa impacam si capra si varza.
Ingrediente:
- 270 gr faina tip 650
- 1.5 lingurite praf de copt BIO
- 2 oua
- 3 linguri miere BIO certificata (1an+)
- 125 ml lapte vegetal (am folosit de cocos, merge si lapte animal)
- 115 ml ulei vegetal (am folosit ulei de cocos)
- coaja de la o lamaie BIO spalata cu bicarbonat
- 1/2 lingurita vanilie pudra
- 50 gr nuci hidratate (si maruntite – pentru copilasii mici)
- o mana de afine congelate (le-am bagat in congelator 10’)
Cum am procedat:
- am mixat ouale pana cand si-au triplat volumul si au devenit albe si pufoase cu un mixer; dupa aceasta operatiune, nu am mai folosit mixerul, ci o spatula, altfel exista riscul de a obtine o prajitura densa, umeda, deloc pufoasa
- am adaugat mierea si uleiul si am omogenizat usor
- putin cate putin, am adaugat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele, iar apoi vanilia si coaja de lamaie; nu uitati, miscari usoare, nu am amestecat prea mult
- la final, am incorporat afinele congelate date prin putina faina si nucile
- am turnat aluatul in forma de copt si am copt in cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 50’-55’
- dupa 40’, am incercat prajitura cu o scobitoare (daca observati ca se arde deasupra, scazuta temperatura la 160 grade)
- am lasat sa se raceasca bine inainte de a taia
Pofta buna!
No Comments