Copilaria, dulce copilarie, plina de zahar si paine, dar nu ma plang…a fost minunat, am fost iubita si crescuta cu ce credeau parintii mei ca e mai bun. Apreciez asta si eforturile lor constante de a ne oferi tot ce au putut, cunostinte, timp si dragoste. Unele lucruri nu s-au schimbat niciodata, asa cum e amintirea si preferinta pentru anumite alimente. Halvaua e printre ele.
Am incercat sa reproduc halvaua si, zic eu, rezultatul a fost apropiat. Poate fara gustul acela de zahar, dulce pe care mi-l amintesc, dar suficient de dulce pentru un copil si chiar si pentru parintii ei care i-au imprumutat obiceiurile bune.
Ingrediente:
- 250g seminte de susan bio, raw, hidratate (sau pasta tahini bio in cazul in care robotul nu este unul care sa poata procesa semintele- eu am folosit tahini bio 100% seminte susan)
- 50g curmale uscate (sau indulcitor natural, precum mierea 1an+)
- 1 lingurita pudra de vanilie
- migdale, nuci, caju, macadamia hidratate
- optional: pudra de roscove (pentru varianta “ciocolata”, seminte de in (rasnite si hidratate), seminte de canepa
Cum am procedat:
- am amestecat pasta de tahini si curmalele in chopper si am pulsat pana cand am obtinut un amestec grunjos, granular, dar omogen
- am transferat amestecul intr-un bol
- apoi, am uscat semintele, nucile hidratate, in tigaie; nu le-am copt, ci doar uscat cateva minute si le-am maruntit
- am rasnit semintele, nucile, caju, migdale, etc si le-am adaugat peste compozitia de susan si omogenizat
- am transferat amestecul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si am lasat peste noapte in frigider
- a doua zi, ar trebui sa fie destul de ferma pentru a putea fi transferata pe un platou
* In cazul in care folositi seminte de susa , acestea se hidrateaza, scurg bine de apa si se proceseaza in blender / robot de bucatarie pana se obtine o pasta. Procesul poate dura cateva minute. Daca aparatul se incalzeste, opreste-te si lasa-l sa se raceasca apoi pulseaza, din nou.
Pofta buna!
No Comments