Le numesc magice pentru ca a fost dragoste la prima vedere, pardon, degustare. Au vrut sa fie pentru cina, dar nu au mai apucat, bietele de ele. Au ajuns rapid pranzul unei familii pofticioase si infometate…
Ieri, au ramas niste cartofi de la pranz, am avut ceea ce noi numim rasol de pui si legume, adica pui si legume fierte. Au ramas o jumatate de cartof dulce si vreo doi cartofi albi. De aruncat, nu se pune problema, de mancat…cam strambau din nas. I-au mancat in cele din urma, dar sub alta forma. Castigatori pe toate planurile: burtici fericite, mamica si ea pentru ca nu a aruncat nimic.
Ingrediente:
- 250 gr cartof dulce fiert
- 2 cartofi mici albi fierti
- 100 gr branza cheddar (sau alta branza tare)
- 1 ou mic
- 2-3 linguri faina de migdale (sau pesmet)
Topping
- 2 linguri seminte de canepa
- 4 linguri fulgi de drojdie inactiva
- 2 linguri fulgi de ceapa deshidratata
Cum am procedat:
- am pasat cu o furculita foarte bine cartofii si am maruntit cheddarul cu un chopper
- am amestecat piureul de cartofi cu oul, branza si faina si, cu mainile foarte usor umede, am format chiftelutele pe care le-am scufundat bine in amestecul de seminte, fulgi de ceapa si drojdie incactiva
- am copt minunicile in cuptorul preincalzit la 190 grade, timp de 25-30′ pana cand devin aurii
- am servit alaturi de sos de iaurt si usturoi
Pofta buna!
2 Comments
Buna! Cu ce pot inlocui oul? Baiatul meu e alergic la albus. Multumesc!
Buna, ma gandesc ca ar merge si fara, adaugand pesmet. Avand cartof, ar trebui sa se lege. Nu am incercat fara.