Cum or fi galustile astea “de pesto, oare”?! Ei bine, sunt niste galusti obisnuite in care am adaugat o lingurita de pesto! N-ati fi crezut, nu-i asa?:)) Ne plac rosiile, iubim pesto-ul de busuioc, de galusti nici nu mai scriu! Prin urmare, am incropit o supa crema care sa le contina pe toate! Ca masa de Craciun, cu toți cei dragi alături!
Ingrediente:
- 2 rosii mari si un pumn de rosii cherry
- o ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 1/4 l suc de rosii
- 1/2 l apa
- 2 curmale
- un praf de sare, 2+
- 2 fire de patrunjel si 3-4 frunze de busuioc (acestea se vor inlatura la sfarsit)
Pentru galusti aveți nevoie de 2 oua, o lingurița de pesto de busuioc (rețeta aici) si 3-4 lg de făina.
Cum am procedat:
- am maruntit ceapa si usturoiul si le-am inabusit intr-o lingura de ulei si 2-3 lg de apa, pentru aproximativ 2-3 minute, timp in care am spalat rosiile si le-am taiat cubulete. Am adaugat rosiile si cele doua curmale si am lasat preparatul sa fiarba ~5’. Ulterior am adaugat sucul de rosii, apa si frunzele verzi si am continuat fierberea inca 15’, cu capac.
- in timpul in care a fiert supa, am pregatit galustile, nu înainte însă de a pune la fiert aproximativ 1 l de apa, in care le voi “lansa’. Apoi, am batut 2 oua, am adaugat o lingurita de pesto de busuioc si ~ 3 lg cu varf de faina 650. A rezultat un aluat lipicios, usor curgator, pe care l-am desprins cu o lingurita direct in apa clocotinda. Am fiert galustile 2-3’, după care le-am strecurat si le-am clătit sub un jet de apa rece. Gata cu domnisoarele!:)) Acestea vor aștepta relaxate supa!
- revenind la supa, odată preparata termic, am scos frunzele verzi si am trecut întreaga compoziție in Nutribullet. Vrum-vrum! Gata si crema de rosii!
- am invitat galustile in supa, am adăugat la servire o lingurița de pesto, niște nuca si am papat cu mare pofta! Puteți servi crema si cu parmezan sau cu fulgi de drojdie inactivă. Sau cu semințele preferate! Noi o mai papam si cu chimen!
Sa avem copilași sănătoși!
No Comments