Imi amintesc cu drag zilele de sâmbătă din copilaria mea când mami cocea paine in cuptor si făcea vinete cu maioneza. Culegeam niste roșii din grădina si aveam parte de o masa delicioasa. De ceva timp însă, încercam sa găsim si alte variante de a servi vinetele, mai sănătoase si la fel de gustoase, fara însă a folosi prea mult ulei sau maioneza.
Cum iubesc pesto-ul, pătrunjelul, dar si vinetele, va dați seama ca o combinație între acestea ar fi curcubeu pe gustul meu!😃
Ingrediente:
- o vânătă de dimensiune medie
- 1 cățel de usturoi
- partea albă a unei cozi de ceapa
- 5-6 fire de patrunjel proaspat
- 70 gr migdale crude
- zeama de la o jumătate lamaie
- 30 ml ulei de masline presat la rece
- un praf de sare (2+)
- optional: 1-2 lg parmezan
Cum am procedat:
- am copt vânata. Aici e după cum doriți: pe grătar, in cuptor, pe plita, in cuptorul cu microunde😃🙈. Eu am apelat la varianta rapida. Am decojit-o rapid si am “bătut-o” cu un tocător din lemn
- cat timp s-a copt vânata, am tras la tigaie migdalele, 2-3’ cat sa se rumeneasca foarte putin. In cazul de fata, pentru un plus de gust. Puteti sa le folosiți si crude.
- intr-un mojar am “turtit” usturoiul, ceapa, peste care am adaugat pătrunjelul mărunțit. Am mai amestecat putin si am adaugat migdalele, maruntite putin si ele. Am continuat amestecarea ingredientelor cu pistilul, apoi am adaugat zeama de lamaie si uleiul. Puteti adauga si un praf de sare, tot acum. Gustati acum! Genial gustul! Vedeți ce mai adăugați, in funcție de preferințe. In locul morarului, puteti folosi un chopper. Acesta e chiar indicat in cazul in care va doriți o mărunțire mai fina a migdalelor, mai ales in cazul copiilor mai mici.
- am adaugat vinetele peste amestecul de nuci si patrunjel, am amestecat ușor toate ingredientele si abia am așteptat sa-l servim cu roșii proaspete si pisici naan. Yummi!

Sa avem copilași sanatosi!❤️
No Comments