Langa un cozonac pufos si grasun, merge si o negresa speciala? O negresa cu branza si fructe, poate? Ar face pereche buna langa D-l Cozonac sau D-na Pasca.
Am facut negresa aceasta acum ceva vreme, pe la inceputul diversificarii, mai mult pentru mine, cea mica nu manca astfel de preparate, iar apoi, fiindca ne-a placut, am repetat-o de cateva ori.
Ingrediente:
- 2 oua
- 3 linguri pline faina tip 650 / faina de migdale (varianta fara gluten)
- 3 linguri pudra de roscove
- 1/2 lingurita praf de copt BIO
- 2 linguri sirop de curmale sau 3 curmale pasta
- 70 gr unt topit si racit
Crema branza
- 100 gr branza ricotta
- 1 lingura miere BIO, certificata (1 an+)
- 1 ou mic
- 1 lingura plina faina tip 650 / faina migdale (varianta fara gluten)
- un varf de lingurita pudra de vanilie
Topping: fructe la alegere
Cum am procedat:
- am mixat ouale pana si-au triplat volumul, am adaugat untul topit si racit si siropul de curmale
- am amestecat faina cu pudra de roscove si praful de copt si am turnat deasupra compozitiei de oua, omogenizand
- compozitia am asezat-o intr-o tava de copt cu diametrul de 15cm
- intr-un alt bol, am mixat oul cu branza, mierea si faina, obtinand o compozitie cremoasa, fina
- am asezat cu o lingura crema de branza deasupra negresei, din loc in loc
- cu o furculita, am trecut prin amestec, in zig-zag pentru a crea aspectul marmorat
- ca topping, am folosit capsuni, dar se pot folosi orice fructe, in special fructe de padure (de aici si numele 😁)
- am copt prajitura 30’ in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana trece testul scobitorii
- feliem dupa racirea completa
Pofta buna!
No Comments