Dulcegării

Negresă Pădurea Neagră

aprilie 17, 2020

Langa un cozonac pufos si grasun, merge si o negresa speciala? O negresa cu branza si fructe, poate? Ar face pereche buna langa D-l Cozonac sau D-na Pasca.

Am facut negresa aceasta acum ceva vreme, pe la inceputul diversificarii, mai mult pentru mine, cea mica nu manca astfel de preparate, iar apoi, fiindca ne-a placut, am repetat-o de cateva ori.

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 3 linguri pline faina tip 650 / faina de migdale (varianta fara gluten)
  • 3 linguri pudra de roscove
  • 1/2 lingurita praf de copt BIO
  • 2 linguri sirop de curmale sau 3 curmale pasta
  • 70 gr unt topit si racit

Crema branza

  • 100 gr branza ricotta
  • 1 lingura miere BIO, certificata (1 an+)
  • 1 ou mic
  • 1 lingura plina faina tip 650 / faina migdale (varianta fara gluten)
  • un varf de lingurita pudra de vanilie

Topping: fructe la alegere

Cum am procedat:

  • am mixat ouale pana si-au triplat volumul, am adaugat untul topit si racit si siropul de curmale
  • am amestecat faina cu pudra de roscove si praful de copt si am turnat deasupra compozitiei de oua, omogenizand
  • compozitia am asezat-o intr-o tava de copt cu diametrul de 15cm
  • intr-un alt bol, am mixat oul cu branza, mierea si faina, obtinand o compozitie cremoasa, fina
  • am asezat cu o lingura crema de branza deasupra negresei, din loc in loc
  • cu o furculita, am trecut prin amestec, in zig-zag pentru a crea aspectul marmorat
  • ca topping, am folosit capsuni, dar se pot folosi orice fructe, in special fructe de padure (de aici si numele 😁)
  • am copt prajitura 30’ in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana trece testul scobitorii
  • feliem dupa racirea completa

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.