Flavia (MyBabyFood family), un super fotograf a cărei muncă o puteți analiza aici și aici, vă propune astăzi o rețetă de clătite fără alergenii de bază: gluten, ou și lactate animale. Mai multe rețete de la ea găsiți aici.
„Multi oameni se lovesc de alergii sau alte probleme de sanatate, care impun un regim special. Asa au aparut clatitele 3 in 1, adica fara ou, fara lapte si fara gluten. Fiica-mea nu serveste cartof, sub nicio forma, dar a devorat clatitele. In apararea ei (sau a mea) nu stia ca au cartof dulce. O sa-i spun dupa micul dejun, ca au cartof .
Ingrediente:
- un cartof dulce copt (~250 gr)
- 270 gr faina fara gluten (eu am folosit o combinatie cu ce aveam prin casa: hrisca, naut, migdale)
- 350 ml lapte vegetal (depinde ce faina folositi, compozitia o sa fie una densa)
- 1 lgt praf de copt BIO
- 1 lgt bicarbonat de sodiu fara aluminiu
Cum am procedat:
- Coacem cartoful in cuptor, il decojim si il amestecam cu restul ingredientelor siiii ne apucam de clatite
- Incingem tigaia antiaderenta si „prajim” fiecare clatita, pe ambele parti pana cand prinde o culoare frumoasa”
Clatitele acestea se pot servi atat la mic dejun, alaturi de fructe proaspete, cat si la cina alaturi de legume sau o pasta de avocado.
No Comments