Cereale, pseudocereale și derivate Dulcegării

Clătite 3 în 1

aprilie 16, 2021

Flavia (MyBabyFood family), un super fotograf a cărei muncă o puteți analiza aici și aici, vă propune astăzi o rețetă de clătite fără alergenii de bază: gluten, ou și lactate animale. Mai multe rețete de la ea găsiți aici.

„Multi oameni se lovesc de alergii sau alte probleme de sanatate, care impun un regim special. Asa au aparut clatitele 3 in 1, adica fara ou, fara lapte si fara gluten. Fiica-mea nu serveste cartof, sub nicio forma, dar a devorat clatitele. In apararea ei (sau a mea) nu stia ca au cartof dulce. O sa-i spun dupa micul dejun, ca au cartof .

Ingrediente:

  • un cartof dulce copt (~250 gr)
  • 270 gr faina fara gluten (eu am folosit o combinatie cu ce aveam prin casa: hrisca, naut, migdale)
  • 350 ml lapte vegetal (depinde ce faina folositi, compozitia o sa fie una densa)
  • 1 lgt praf de copt BIO
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu fara aluminiu

Cum am procedat:

  • Coacem cartoful in cuptor, il decojim si il amestecam cu restul ingredientelor siiii ne apucam de clatite
  • Incingem tigaia antiaderenta si „prajim” fiecare clatita, pe ambele parti pana cand prinde o culoare frumoasa”

Clatitele acestea se pot servi atat la mic dejun, alaturi de fructe proaspete, cat si la cina alaturi de legume sau o pasta de avocado.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.