Daca pe la un anisor, piticii primeau varianta cu banana (reteta aici) acum am trecut la cea cu pasta de curmale sau miere. Sa mai scapam putin de atotprezentele banane din preparatele “dulci” ciocolatoase. Bune ambele variante, doar ca aceasta este mai pufoasa.
Ingrediente (aproape clasicul pandispan) – pentru o tava de 37/25 cm:
- 3 oua
- 1 lg carob
- 2 lg cu varf faina 550/650
- 1 lg pasta de curmale sau miere certificata
- 2 lg ulei
- 1/2 lingurita praf copt bio
Crema:
- 100 gr mascarpone
- 15 gr unt moale (la temperatura camerei)
- 70-80 ml smanatana lichida, fara caragenan – Laptaria cu caimac
- o lingurita miere certificata (1+) sau pasta de curmale
Cum am procedat:
- am amestecat faina cu carobul si praful de copt bio
- am batut albusurile spuma, pana cand au ramas agatate de paletele mixerului. Am adaugat galbenusurile, pasta de curmale (sau mierea) si uleiul. Am adaugat treptat faina, amestecand cu grija pentru a nu sparge bulele de aer din albusuri.
- am turnat compozitia, in strat subtire, intr-o tava de copt, tapetata cu hartie si am invitat-o in cuptorul preincalzit la 180*/10-15’.
- odata copt blatul, l-am asezat pe un stergar umezit si am inceput sa-l rulez impreuna cu acesta. Astfel, veti pastra elasticitatea blatului pana il umpleti cu crema. Altfel, acesta se va rupe atunci cand veti adauga crema si veti incerca sa-l rulati
- Crema am obtinut-o mixand untul impreuna cu branzica si adaugand ulterior, smantana batuta frisca si mierea. Sau putin iaurt, ce aveti la indemana
- odata pregatita crema, am intins-o pe blat si l-am rulat din nou. De data aceasta, fara stergar. Daca sunteti fani zmeura, puteti pune cateva bucatele peste crema de branza si sa rulati ulterior. Atat!:)
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
10 Comments
Wooow! Arata spectaculos! Si pun pariu ca e si mega gustoasa! Felicitari!
Te rog mult, oare ce frisca lichida sa caut? Ma poti ajuta concret cu o marca?
Multumesc mult pentru tot ce ne invatati!
Heey! Multumeeesc frumos!🤗
Tava are dimensiunea de 37/25cm. Smantana lichida ok gasesti fie Laptaria cu caimac, fie Sanlacta
Iti multumesc foarte mult! Te imbratisez! Revin cu feedback…dupa! ❤️
Si inca ceva…ce dimensiune sa aiba tava? 🙂
Eu nu reusesc nicicum sa l rulez, se rupe. Oare unde gresesc? Multumesc.
Teodora, trebuie rulat intr-un stergar umed, imediat ce l-ai scos din cuptor
Pot sa inlocuiesc smantana cu iaurt? Mulțumesc
Da, sigur
Delicios!!! noi l. am făcut sub forma de tort.. 🤗👍😉
Ieei!🤗❤️