Domnu' Ou Legume și leguminoase

Shakshuka

martie 25, 2020

Iubitori de shakshuka sunt? Intrebarea aceasta o lasam fara raspuns, caci putini sunt cei care nu iubesc acest fel de mancare evreiesc…

Prima data, am auzit de ea de la cumnatul meu, calator prin lumea asta mare, acum multi ani. Am ras de el, conservatori fiind, apoi am adorat shakshuka.

E in fel de mancare savuros, aromat, cu ingrediente simple, dar care impreuna sunt o incantare pentru toata familia. Merge la orice masa, de la mic dejun la cina, desi noi o servim de cele mai multe ori la mic dejun.

Ingrediente:

  • 1 ceapa alba mare
  • 1 ardei rosu
  • 2 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 4-5 rosii (eu am scos coaja)
  • 1 lingurita sirop de curmale (miere 1 an +)
  • 2 oua
  • 2 linguri branza de capra (optional)
  • condiment: turmeric, cimbru, boia dulce, cate 0.5 lingurita
  • patrunjel proaspat tocat pentru servit

Cum am procedat:

  • prima data, am tocat in chopper ceapa, ardeiul si usturoiul pe care le-am inabusit in putin apa intr-o tigaie antiaderenta
  • dupa cateva minute, am adaugat morcovul tocat tot in chopper si inca 125 ml apa; am lasat la foc mic cateva minute pana s-a inmuiat si acesta
  • am tocat si rosiile si le-am adaugat impreuna cu siropul de curmale si condimentele
  • am gatit la foc mic pana cand sosul incepe sa se ingroase, dupa care, am facut doua cuiburi in care am spart cele doua oua
  • am pus capacul si am gatit la foc mic pana cand galbenusul e bine gatit
  • la final, am pus branza si patrunjelul proaspat tocat

Sa ne iertati, nu am mai asezat in farfurii, am servit direct din tigaie cu painica de casa. Pofta era prea mare…:)

Pofta buna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Toma Tanțica iunie 1, 2020 at 12:07 pm

    Mulțumim pentru rețetă ,este delicioasa!

    • Reply Sorina iunie 3, 2020 at 1:48 pm

      Buna, ma bucur ca va place!

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.